Releasedatum 'Killers of the Flower Moon' op AppleTV+ bekendgemaakt

KKees van den Berg 5 januari 2024 12:39

De veelgeprezen film van Scorsese 'Killers of the Flower Moon' heeft zijn bioscooprun afgerond en zal deze maand zijn debuut maken op AppleTV+.

Killers of the Flower Moon komt naar AppleTV+

Na het afronden van zijn succesvolle run in de bioscoop, waaronder vertoningen op premium schermen zoals IMAX, maakt Apple's Killers of the Flower Moon zich klaar voor zijn debuut op AppleTV+. De film die reeds digitaal op aanvraag beschikbaar is, is een Original Apple Films-productie en was vanaf het begin bedoeld om ook in première te gaan op de streamingdienst.

Voormalig Scorsese-collaborateur Paul Schrader heeft onlangs commentaar gegeven op de film. Hoewel hij de film van zijn regievriend ondersteunt, zou hij de narratieve focus op een ander personage hebben gelegd. Schrader gaf aan dat hij liever had gezien dat DiCaprio de rol van de politieagent in Killers of the Flower Moon zou spelen, in plaats van de rol van de 'idioot'.

Veel lof en nominaties voor Killers of the Flower Moon

Killers of the Flower Moon is door talloze critici geprezen als de 'Beste Film van het Jaar' en heeft vele nominaties voor awards ontvangen. De film heeft onder andere 12 Critics Choice Award nominaties en 7 Golden Globe Award nominaties gekregen, en is door het American Film Institute opgenomen in de lijst van beste films van het jaar. Daarnaast is de film opgenomen in de shortlists van de Oscars in de categorieën Beste Makeup en Haar, Beste Geluid, Beste Originele Score en Beste Originele Lied.

Meer artikelen