Releasedatum 'The Marvels' op streamingplatformen en Disney+

KKees van den Berg 10 januari 2024 15:22

Marvel Studios heeft fans een update gegeven over de online release datum van The Marvels. Na de bioscooprelease op 9 november, vragen velen zich af wanneer het vervolg van het Marvel Cinematic Universe (MCU) op Disney+ zal verschijnen.

Teleurstellende box office prestaties van The Marvels

The Marvels, de laatste uitgave in de MCU-fase 5, kende een teleurstellende start in de bioscoop. Als 33e bioscoopfilm van Marvel Studios, uitgebracht op 9 november, wist de film niet te voldoen aan de verwachtingen. De inkomsten waren lager dan alle voorgaande MCU-films, met een wereldwijde box office opbrengst van net iets meer dan $200 miljoen. Ondanks de hype en anticipatie, bleek The Marvels een van de grootste teleurstellingen van de franchise op het grote scherm.

Na de wereldwijde bioscooprelease op 9 november, is aangekondigd dat The Marvels vanaf 16 januari online te koop zal zijn. De film kan dan worden aangeschaft op digitale platforms zoals Apple TV, Amazon en Google Play. Deze aankondiging betekent een gat van 67 dagen tussen de theater- en online releases, wat fans de kans geeft om de MCU-vervolgfilm in hun eigen comfortabele omgeving te bekijken.

Potentiële Disney+ release datum voor The Marvels

Hoewel de officiële streamingdatum op Disney+ nog niet is aangekondigd, kunnen we op basis van eerdere MCU-films een inschatting maken. Recentelijk hadden films als Black Panther: Wakanda Forever en Guardians of the Galaxy Vol. 3 wachttijden van respectievelijk 82 en 89 dagen tussen hun bioscoop- en streamingdebuut. Als The Marvels een vergelijkbaar traject volgt, zou de film mogelijk tussen 30 januari en 13 februari beschikbaar kunnen zijn op Disney+.

Afbeelding: 'The Marvels', TMDB

Meer artikelen