'Rhythm + Flow' keert terug op Netflix met bekende gezichten als juryleden

DDavid Meijer 19 januari 2024 13:12

Na een pauze van vier jaar keert de hiphop-muziekcompetitieserie 'Rhythm + Flow' terug op Netflix voor een tweede seizoen. Het nieuwe panel van juryleden bestaat uit DJ Khaled, Ludacris en Latto, met Eminem die vanaf een verrassingslocatie deelneemt.

Nieuwe juryleden voor seizoen 2

'Rhythm + Flow', de hiphop-muziekcompetitieserie die meer dan vier jaar geleden debuteerde op Netflix, is eindelijk terug voor een tweede seizoen. De serie zal opnieuw een reeks hongerige en vastberaden deelnemers uit het hele land verwelkomen, klaar om zichzelf te bewijzen. Het nieuwe seizoen wordt gekenmerkt door een gloednieuwe jury bestaande uit DJ Khaled, Ludacris en Latto. De streamer kondigde ook aan dat Eminem als speciale gast zal deelnemen aan de rondes van de competitie, en dit vanaf een verrassingslocatie.

Het tweede seizoen van 'Rhythm + Flow' is momenteel in volle productie en wordt later dit jaar gelanceerd. De uitvoerende producenten Jesse Collins en Dionne Harmon, die net na de Emmy Awards ceremonie naar Atlanta zijn gevlogen, hebben de productie van de serie op zich genomen. Atlanta dient als de belangrijkste productiehub voor het tweede seizoen, maar de opnames vinden ook plaats in andere steden verspreid over het hele land.

Op zoek naar de volgende hiphopster

Dit seizoen kenmerkt zich door een krachtig panel van juryleden, elk met een onderscheidende en invloedrijke rol in de hiphopcultuur. De jury is niet alleen op zoek naar muzikaal talent, maar ook naar unieke stemmen en authentieke verhalen die de evoluerende spirit van hiphop weerspiegelen. De winnaar van de competitie gaat niet alleen naar huis met de titel van nieuwste hiphopster, maar ook met een indrukwekkende geldprijs van $250.000.

Het eerste seizoen van 'Rhythm + Flow', dat op 9 oktober 2019 debuteerde, maakte furore als een van de eerste realiteitscompetitieseries op streaming en de eerste muziekcompetitie. Juryleden waren Cardi B, Chance the Rapper en T.I., en de winnaar, D Smoke, verdiende nominaties voor zowel de Grammy's als de NAACP. De serie kreeg een tweede seizoen toegewezen in de eerste dagen van de pandemie in maart 2020, en nu wordt eindelijk gefilmd met een vernieuwd jurypanel.

Nieuwe gezichten en talenten

Netflix is enthousiast om een stap verder te gaan met een nieuwe cast van wereldwijde hitmakers in de jury en een nieuw zwembad van onontdekte artiesten. Volgens Brandon Riegg, de VP van Non-fictie Series bij Netflix, blijft hiphop zich ontwikkelen en zal het spannend zijn om Ludacris, Latto en DJ Khaled de deelnemers te zien begeleiden tijdens hun reis, samen met legendarische gastjuryleden zoals Eminem die hun eigen soort inzichten en advies geven.

Meer artikelen