Richard Gadd onthult de schokkende realiteit achter 'Baby Reindeer'

DDavid Meijer 18 april 2024 14:19

De Britse komiek Richard Gadd praat openlijk over het waargebeurde verhaal achter de populaire Netflix-serie 'Baby Reindeer', waarin hij jarenlang gestalkt wordt door een obsessieve fan.

Het waargebeurde verhaal achter 'Baby Reindeer'

De Netflix-miniserie 'Baby Reindeer' brengt het leven van de Britse komiek Richard Gadd in beeld, die te maken kreeg met een obsessieve stalker. Deze vrouw verstuurde meer dan 40.000 e-mails, liet 350 uur aan voicemails achter en stuurde maar liefst 106 handgeschreven brieven. Hiermee legt de serie de ernst en de intensiteit van stalking bloot.

Richard Gadd werd jarenlang lastiggevallen door een vrouw die hem liefkozend 'Baby Reindeer' noemde. Terugkijkend op deze periode realiseert de komiek zich dat hij bepaalde zaken anders aan had kunnen pakken. Dit gegeven voegt een extra dimensie toe aan de serie, waarin Gadd's persoonlijke groei en zelfreflectie centraal staan.

'Baby Reindeer': Een nieuwe kijk op stalking

De serie 'Baby Reindeer', die in korte tijd al door 2,6 miljoen mensen is bekeken, heeft tot doel het echte gezicht van stalking te laten zien. Gadd wil met zijn serie een tegenwicht bieden aan de romantische beeldvorming die stalking vaak krijgt in andere tv-programma's. Hij benadrukt dat stalking een serieuze mentale ziekte is en niet de mystieke of sexy draai die het vaak in de media krijgt.

Afbeelding: 'Baby Reindeer', TMDB

Meer artikelen