'Ricky Gervais: Armageddon' op Netflix: kijken of overslaan?

DDavid Meijer 27 december 2023 08:31

De nieuwste comedyspecial van Ricky Gervais 'Armageddon' op Netflix heeft controverse opgeroepen door de scherpe humor en de behandeling van gevoelige onderwerpen. Is de special de moeite waard om te kijken, of kun je deze beter links laten liggen?

Golden Globes-nominatie voor Gervais

Zonder vooraf de kans te hebben gekregen om de show te bekijken hebben de mensen achter de Golden Globes Ricky Gervais' nieuwste stand-upcomedyspecial 'Armageddon' genomineerd voor de titel van 'Beste Stand-Up Comedian op Televisie'. Het lijkt erop dat de organisatie vertrouwen heeft in de kwaliteit van de show.

De stand-up comedian beweert dat zijn vorige Netflix-special, SuperNature, de meest bekeken comedy-show op het platform was, maar de kijkcijfers die Netflix heeft vrijgegeven komen niet overeen met deze bewering, wat vragen oproept over de betrouwbaarheid van zijn claim.

Gervais neemt backlash onder de loep

In 'Armageddon' bespreekt Ricky Gervais de snelle veranderingen in de wereld en de manier waarop woorden van betekenis zijn veranderd. Hij neemt daarnaast ook de tijd om de kritiek op zijn humor aan te pakken, iets wat volgens hem een flinke backlash heeft veroorzaakt.

Sommige critici beschuldigen Ricky Gervais ervan dat hij 'straw-man'-argumenten gebruikt, logische dwaalsporen die zijn tegenstanders onterecht in een kwaad daglicht stellen om zo zijn eigen beruchtheid te vergroten en meer kijkers aan te trekken. Zijn aanpak heeft zowel lof als kritiek ontvangen.

Kijken of niet kijken?

Ondanks de controverse en de hoge verwachtingen heeft de show 'Armageddon' gemengde recensies gekregen. Sommige critici raden aan om de show over te slaan, omdat ze vinden dat het materiaal niet voldoende is ontwikkeld en niet geschikt is voor een wereldwijd publiek.

Wat ons betreft kijk je de special zeker als je fan bent van de soort humor van Ricky Gervais. Indien je deze hummor doorgaans niks vindt, dan kan je 'm beter overslaan.

Meer artikelen