Ridley Scott’s 'Napoleon' nu in de bioscoop en director's cut binnenkort op Apple TV+

KKees van den Berg 23 november 2023 19:15

'Napoleon' van Ridley Scott is eindelijk in de bioscoop te zien. Daarnaast zal een extra lange versie van vier uur binnenkort op Apple TV+ te zien zijn. Joaquin Phoenix en Vanessa Kirby spelen de hoofdrollen in dit historische epos.

Napoleons epische verhaal nu in de bioscoop

Het langverwachte historische epos 'Napoleon' (2023) van regisseur Ridley Scott is eindelijk in de bioscoop te zien. Scott, bekend van 'Gladiator', heeft een film van 2 uur en 38 minuten afgeleverd, maar hij had liever een nog langere versie gemaakt. Zijn eigen vier uur durende versie heeft hij aan Apple TV+ verkocht.

Meer Josephine in de director's cut

Binnenkort is er een extra lange director's cut van meer dan vier uur beschikbaar om te streamen. Scott had deze versie nog langer kunnen maken, maar heeft uiteindelijk gekozen voor een versie van vier uur en tien minuten. Volgens Empire bevat deze uitgebreide versie meer details over het leven van Josephine voordat ze Napoleon ontmoette.

Joaquin Phoenix en Vanessa Kirby vertolken Napoleon en Josephine

De film 'Napoleon' brengt het turbulente leven van de beroemde Franse keizer Napoleon Bonaparte in beeld, met Joaquin Phoenix in de hoofdrol. De film laat een unieke en persoonlijke kijk zien op Napoleons relatie met zijn vrouw en enige echte liefde, Josephine, gespeeld door Vanessa Kirby. Het toont zijn snelle en meedogenloze opkomst naar macht, gezien door het prisma van zijn complexe en vaak wispelturige relatie met Josephine.

Bekijk hier de trailer:

'Napoleon' draait nu in de bioscoop en zal ook op Apple TV+ verschijnen. De exacte datum waarop de film beschikbaar zal zijn voor streaming, evenals de datum waarop de director's cut te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Meer artikelen