Ridley Scott's Napoleon verrast in de bioscoop

KKees van den Berg 24 november 2023 13:27

Het nieuwste historische epos 'Napoleon', van Ridley Scott met Joaquin Phoenix in de hoofdrol, verrast in de bioscopen in Amerik tijdens Thanksgiving-week. De film doet het beter dan verwacht, ondanks een niet atijd zo overtuigende kritieken van kijkers.

Napoleon overtreft verwachtingen aan de box-office

De film die deze week in première ging, staat op het punt om tussen de $36,5 miljoen en $37,5 miljoen op te brengen in Amerika gedurende de vijfdaagse feestperiode. Dit zet Napoleon in een onverwacht nek-aan-nek race met Disney's animatiefilm 'Wish'.

Bekijk hier de trailer van Napoleon:

Ondanks de wisselende reacties van kijkers doet Napoleon het goed. Mannen vormen bijna 70 procent van het publiek en meer dan de helft van de kaartkopers is ouder dan 35 jaar. Volgens cijfers van PostTrak Exits is daarnaast 15 procent van de kijkers ouder dan 55 jaar.

Disney's Wish presteert onder verwachtingen

'Wish' van Disney had naar verwachting de Thanksgiving-hitlijst moeten aanvoeren met een opbrengst van $45 miljoen tot $50 miljoen. Maar deze voorspellingen lijken te optimistisch te zijn geweest. Disney heeft een moeilijk jaar gehad met recente tegenvallers zoals 'The Marvels'. Een succes had het bedrijf om die reden goed kunnen gebruiken.

The Hunger Games prequel voert Thanksgiving-hitlijst aan

Er wordt verwacht dat de prequel van 'The Hunger Games' de Thanksgiving-hitlijst zal aanvoeren met een opbrengst van $40 miljoen tot $42 miljoen. Dit zou een overwinning betekenen voor Lionsgate, dat probeert een nieuwe spin-off-franchise te lanceren.

'Trolls Band Together', van Universal en DreamWorks Animation, lijkt op een vierde plaats te eindigen met een geschatte opbrengst van $27 miljoen over vijf dagen. Deze twee films gingen vorige week al in première om een voorsprong te nemen op de Thanksgiving-week, die een van de lucratiefste periodes van het jaar kan zijn voor filmbezoek.

De cijfers voor o.a. Napoleon en Wish zijn in Nederland helaas nog niet bekend.

Meer artikelen