Robert Downey Jr. overweegt terugkeer als Iron Man in MCU

RRoos Verhoeven 4 juni 2024 11:22

Robert Downey Jr., die bekend staat om zijn vertolking van Iron Man in de Marvel Cinematic Universe-films, heeft aangegeven 'open' te staan voor de mogelijkheid om het personage weer te spelen. Deze uitspraken komen slechts enkele uren nadat Hawkeye-acteur Jeremy Renner ook zijn interesse in een hereniging met de originele Avengers-acteurs uitte.

Robert Downey Jr. overweegt Iron Man-terugkeer

Robert Downey Jr., die voor het eerst het personage Tony Stark speelde in 'Iron Man' uit 2008, heeft aangegeven dat hij openstaat voor de mogelijkheid om terug te keren naar het Marvel Cinematic Universe. Ondanks dat hij in 2019 zijn rol als de gepantserde Avenger vaarwel zei in 'Avengers: Endgame', lijkt een terugkeer in de MCU tot de mogelijkheden te behoren. De interesse van Downey Jr. komt onverwacht, gezien hij in de afgelopen vijf jaar een Oscar heeft gewonnen voor zijn werk in 'Oppenheimer' en zijn volgende projecten met veel belangstelling worden gevolgd.

Sterke band Downey Jr. met Iron Man

In een recent interview met Variety, sprak Downey Jr. over zijn sterke verbinding met het personage van Tony Stark. Hij gaf aan dat Iron Man, ondanks zijn coolere imago, het meest op hem lijkende personage is dat hij ooit heeft gespeeld. Downey Jr.'s openheid over een mogelijke terugkeer naar de MCU is verrassend en toont zijn sterke verbinding met het personage en de franchise.

Downey Jr. als 'Variant' in toekomstige MCU films

Het lijkt erop dat Downey Jr. de rol van Tony Stark weer zal opnemen, maar dit keer in een andere vorm, als 'Variant'. Dit volgt op eerdere opmerkingen van Kevin Feige, de president van Marvel Studios. Feige heeft laten doorschemeren dat ondanks de dood van Tony Stark in 'Avengers: Endgame', de mogelijkheid van Downey Jr.'s terugkeer in een andere vorm niet uitgesloten wordt.

Een interessant gerucht dat circuleert, suggereert dat een kwaadaardige versie van Iron Man van Earth-838 naar Earth-616 zou kunnen komen om wraak te nemen op de Illuminati. Hoewel dit nog niet bevestigd is, zorgt het voor opwinding en speculatie over de rol die Downey Jr. zou kunnen spelen in toekomstige Marvel-films. Het blijft echter onzeker gezien de volgende Avengers-films waarschijnlijk in een staat van verandering zijn.

Afbeelding: 'The Avengers', TMDB

Meer artikelen