Romantische komedies klaar voor een comeback: het succes van 'Anyone but You'

KKees van den Berg 22 januari 2024 09:04

De romantische komedie 'Anyone but You' heeft zich tegen alle verwachtingen in bewezen als een grote hit, wat suggereert dat Hollywood-studio's meer zouden moeten investeren in dit genre. Met een wereldwijde opbrengst van meer dan $80 miljoen, ondanks zijn bescheiden openingsweekend, is 'Anyone but You' een bewijs dat het publiek nog steeds honger heeft naar rom-coms.

Het succes van 'Anyone but You'

'Anyone but You' heeft sinds de opening tijdens de kerstweek een indrukwekkende $80 miljoen opgebracht in de Verenigde Staten, wat bewijst dat romantische komedies van grote studio's nog steeds in staat zijn om een groot publiek te trekken. Ondanks een bescheiden openingsweekend met een opbrengst van slechts $6 miljoen, is de film een ware hit geworden, mede geholpen door een explosie op TikTok en positieve mond-tot-mondreclame.

Het genre romantische komedie was ooit een belangrijk onderdeel van de filmstudio's. In de jaren '90 en '00 werden er veel succesvolle rom-coms geproduceerd, zoals 'Pretty Woman' en 'Sleepless in Seattle'. Maar met de opkomst van superheldenfilms en streaming diensten, veranderde de situatie. Rom-coms die speciaal voor streaming diensten worden gemaakt, hebben vaak een heel andere look en feel dan die van studio's. Maar films zoals 'Anyone but You', die teruggrijpen naar de hoogtijdagen van de studio rom-coms, laten zien dat er nog steeds een markt voor is.

De comeback van de rom-coms

'Anyone but You' is slechts één van de recente rom-coms die box-office succes hebben behaald. Andere films zoals 'The Lost City' en 'Ticket to Paradise' hebben ook een aanzienlijk bedrag opgehaald. Met het publiek dat vermoeid raakt van het constante aanbod aan superheldenfilms, is het tijd dat romantische komedies hun plek weer innemen in de bioscoop. Studio's moeten meer rom-coms groen licht geven en het genre nieuw leven inblazen. De vraag is nu of Hollywood deze kans zal grijpen.

Meer artikelen