Samuel L. Jackson enthousiast voor een Mace Windu-serie voor Disney+: 'Hij is niet dood!'

RRoos Verhoeven 14 februari 2024 12:39

Acteur Samuel L. Jackson, bekend als Jedi Meester Mace Windu uit de Star Wars reeks, wil een Disney+ serie gewijd aan zijn personage. Volgens Jackson is Mace Windu niet dood, ondanks zijn schijnbare einde in Episode III - Revenge Of The Sith.

De onsterfelijke reputatie van Mace Windu

Vanaf het moment dat Mace Windu voor het eerst verscheen in Episode I – The Phantom Menace, heeft hij de reputatie van een van de heftigste Jedi Meesters in de Star Wars franchise. Samuel L. Jackson, de acteur die Windu vertolkt, heeft zelfs de letters 'BMF' gegraveerd in het handvat van de lichtzwaard die hij bewaard heeft. Er zijn al lang geruchten en hoop van fans dat Windu de gebeurtenissen in Episode III – Revenge Of The Sith overleefd zou hebben.

Jackson bevestigt: Mace Windu is niet dood

Volgens Jackson is Mace Windu absoluut niet dood. Dit zei hij in een interview met Empire ter viering van 25 jaar Star Wars prequels. Op de vraag wat hij zou willen doen in een Mace Windu-gecentreerde Disney+ serie, reageerde Jackson met een enthousiaste: 'ALLES JA!!'. Het is duidelijk: Samuel L. Jackson wil net zo graag een Mace Windu show als de fans.

De laatste keer dat we Jackson hoorden als Windu was in een korte stemrol in Episode IX: The Rise Of Skywalker. In deze aflevering spreekt hij tot Rey in haar laatste momenten op Exegol, samen met vele andere Jedi stemmen. Fans van Mace Windu kunnen momenteel genieten van een nieuw avontuur met de legendarische Jedi in de vierdelige strip, Star Wars: Mace Windu, die zich 10 jaar voor The Phantom Menace afspeelt.

Afbeelding: 'Star Wars: Episode II - Attack of the Clones', TMDB

Meer artikelen