'Scoop' op Netflix: Rufus Sewell als Prins Andrew in film over Newsnight Interview

DDavid Meijer 10 februari 2024 12:55

Netflix is nog niet klaar met het veroorzaken van drama binnen het Britse koninklijke huis. Hun nieuwste project, 'Scoop', zal het beruchte Newsnight interview met Prins Andrew uit 2019 opnieuw gaan tonen in gedramatiseerde variant.

Netflix werkt aan dramafilm 'Scoop'

Net zoals de populaire serie 'The Crown' blijft Netflix toekomstige projecten op het Britse koninklijk huis richten. Hun nieuwste film, 'Scoop', zal een hernieuwde vertoning zijn van het spraakmakende Newsnight interview met Prins Andrew dat in 2019 werd gevoerd door journaliste Emily Maitlis. In dit interview werd Prins Andrew ondervraagd over zijn connecties met Jeffrey Epstein en beschuldigingen van seksueel misbruik van een minderjarige. De film wordt later in 2024 op Netflix verwacht.

In de aankomende film speelt Rufus Sewell Prins Andrew en Gillian Anderson portretteert Emily Maitlis, de journalist die het interview heeft gevoerd. De rol van Sam McAlister, de producent die het interview mogelijk maakte, wordt gespeeld door Billie Piper. Andere castleden zijn onder andere Keeley Hawes, Connor Swindells van 'Sex Education', Romola Garai en Charity Wakefield van 'The Great'. De film is geregisseerd door Philip Martin, bekend van 'The Crown', en het script is geschreven door Peter Moffat, de man achter de geprezen Bryan Cranston drama 'Your Honour'.

Intrigerende synopsis van 'Scoop' onthuld

'Scoop' belooft een onthullend kijkje achter de schermen te geven bij het tot stand komen van het inmiddels beruchte interview. Volgens de officiële synopsis is de film geïnspireerd door de werkelijke gebeurtenissen en toont het de vasthoudende journalistiek die resulteerde in het aardverschuivende interview. Van de gespannen onderhandelingen van producent Sam McAlister met Buckingham Palace, tot aan het onthullende, forensische confrontatie van Emily Maitlis met de prins, biedt 'Scoop' een blik op het verhaal achter het verhaal.

Releasedatum 'Scoop' op Netflix

Het exacte moment waarop 'Scoop' op Netflix zal verschijnen, is nog niet bekend. Fans van koninklijk drama zullen dus nog even geduld moeten hebben en in de loop van 2024 uitkijken naar de release van deze veelbelovende film.

Meer artikelen