Scott Pilgrim en Super Mario Bros. genomineerd voor ACE Eddie Awards

RRoos Verhoeven 1 februari 2024 16:02

De geanimeerde serie 'Scott Pilgrim Takes Off' en de film 'The Super Mario Bros.' zijn genomineerd voor de prestigieuze ACE Eddie Awards. Beide zijn erkend voor hun uitmuntende bewerking en hebben aanzienlijke erkenningen en nominaties ontvangen in de film- en televisie-industrie.

Scott Pilgrim Takes Off genomineerd voor Best Edited Animated Series

De American Cinema Editors (ACE) heeft de anime serie 'Scott Pilgrim Takes Off', gemaakt door Science SARU en Abel Góngora, genomineerd voor Best Edited Animated Series op de 74ste ACE Eddie Awards. Met name de specifieke aflevering die in de schijnwerpers werd gezet, was “Ramona Rents a Video” onder de vakkundige leiding van Keisuke Yanagi. Deze nominatie onderstreept het uitstekende werk van de redactie in de serie, die een cruciale rol speelt in het creëren van een meeslepend en aantrekkelijk verhaal.

Super Mario Bros. film in de race voor Best Edited Animated Feature Film

Niet alleen de serie 'Scott Pilgrim Takes Off' viel in de prijzen, maar ook de film 'The Super Mario Bros.' scoorde een nominatie bij de ACE Eddie Awards. De film werd genomineerd in de categorie Best Edited Animated Feature Film, met een speciale vermelding van het werk van editor Eric Osmond. Hiermee wordt de uitstekende montage en bewerking van de film erkend, die bijdroeg aan het creëren van een boeiende en aantrekkelijke kijkervaring.

De geanimeerde serie 'Scott Pilgrim Takes Off' heeft zijn wortels in de wereld van stripboeken. Het is gebaseerd op de veelgeprezen Scott Pilgrim stripboekserie, geschreven door Bryan Lee O'Malley. De serie maakte zijn debuut op Netflix in november 2023, en heeft sindsdien lovende recensies en aanzienlijke erkenning ontvangen in de film- en televisie-industrie.

Super Mario Bros. Movie: Een box office hit

'The Super Mario Bros. Movie' heeft een indrukwekkend succes geboekt op de wereldwijde box office. De film was de op één na hoogst verdienende film van het jaar, zowel wereldwijd als in de Verenigde Staten. Daarnaast heeft de film een plaats veroverd in de ranglijst van de all-time hoogste verdienende geanimeerde films wereldwijd, waar het de derde plek inneemt. Een indrukwekkende prestatie die zker aantoont dat animatiefilms succesvol kunnen zijn op de wereldwijde markt.

Afbeelding: 'The Super Mario Bros. Movie', TMDB

Meer artikelen