Sean Gunn, de Marvel en DC veteraan, is de nieuwe Maxwell Lord in DC Universe

KKees van den Berg 11 december 2023 16:57

Sean Gunn, bekend van zijn rol als de Ravager pirate Kraglin in James Gunn's 'Guardians of the Galaxy', sluit zich aan bij de groeiende cast van het nieuwe DC Universe. Hij zal de rol van Maxwell Lord op zich nemen, een DC Comics-schurk die eerder gespeeld werd door Pedro Pascal in 'Wonder Woman 1984'.

Sean Gunn voegt zich toe aan DC Universe

Sean Gunn, misschien beter bekend door zijn optreden als de Ravager pirate Kraglin in de 'Guardians of the Galaxy'-franchise van schrijver/regisseur James Gunn, voegt zich opnieuw bij zijn oudere broer en wordt onderdeel van de groeiende cast van het nieuwe DC Universe. Volgens Deadline zal Sean Gunn de rol van Maxwell Lord spelen, de DC Comics schurk die eerder gespeeld werd door Pedro Pascal in Patty Jenkins' 'Wonder Woman 1984'. Het is nog niet duidelijk of Lord ook een cameo zal hebben in James Gunn's 'Superman: Legacy', maar Deadline zegt dat het personage minstens op de achtergrond zal worden genoemd in die film en dat hij zal verschijnen in toekomstige DC-projecten.

Mogelijke nieuwe wending voor Maxwell Lord

In 'Wonder Woman 1984' was Pascal's Maxwell Lord een over-the-top parodie van zakenmensen uit de jaren '80 een duidelijke analogie van Donald Trump met zijn rare haar en een charisma dat hem op de een of andere manier macht over de massa's gaf. Er wordt gehoopt dat James Gunn met dit personage terug gaat naar de tekentafel en hem dichter bij zijn originele stripboekversie brengt, die qua toon heel anders is dan Pascal's versie. In zijn vroegste verschijningen is Max Lord een zakenman die verantwoordelijk is voor het helpen vormen van de Justice League achter de schermen, om het later te laten blijken dat hij eigenlijk onder de controle stond van een computerprogramma met snode wereldheerschappijplannen.

Cast van 'Superman: Legacy' wordt vol

Hoewel Sean Gunn meestal wel gewaardeerd wordt als acteur, wordt er gehoopt dat hij niet opduikt in 'Superman: Legacy', omdat die cast behoorlijk vol begint te raken. David Corenswet speelt Clark Kent/Superman, Rachel Brosnahan is Lois Lane, Nicholas Hoult is Lex Luthor, en Skyler Gisondo is Jimmy Olsen, wat allemaal personages zijn die je zou verwachten in een Superman-verhaal. Maar in tegenstelling tot de meeste andere solo Superman-projecten, speelt deze film zich af in een wereld waarin superhelden al bestaan, dus we gaan ook Nathan Fillion zien als een Green Lantern genaamd Guy Gardner, Isabela Merced als Hawkgirl, María Gabriela de Faría als The Engineer, Anthony Carrigan als Metamorpho, en Sara Sampaio als Lex Luthor's assistent, Eve Tessmacher, onder anderen. Dat zijn veel personages voor één film, en Maxwell Lord zou nog een andere variabele toevoegen aan het geheel.

Zoals gebruikelijk zijn er veel verhalen die Gunn en zijn team kunnen gebruiken bij het vormgeven van de toekomst van dit personage, dus verwacht dat Maxwell Lord nog gedurende vele fases een belangrijke figuur in de DCU zal blijven. 'Superman: Legacy' is vanaf 10 juli 2025 te zien in de bioscoop.

Meer artikelen