Sebastian Stan praat over Marvel, 'A Different Man' en zijn mislukte auditie voor 'Mother!'

DDavid Meijer 23 januari 2024 13:04

Sebastian Stan, bekend van zijn rol als Bucky Barnes in de Marvel Cinematic Universe, is terug op het Sundance Film Festival. Hij spreekt over zijn nieuwe film 'A Different Man', zijn ervaringen bij Marvel en zijn mislukte auditie voor 'mother!'.

Première 'A Different Man' op Sundance

Sebastian Stan, Adam Pearson en Renate Reinsve waren aanwezig op het Sundance Film Festival voor de première van 'A Different Man'. Deze nieuwe film, geregisseerd door Aaron Schimberg, draait om het leven van een aspirant-acteur die worstelt met een gezichtsbeperking. De acteur ondergaat een radicale medische procedure om zijn uiterlijk te veranderen, maar dit blijkt uiteindelijk zijn fatale fout te zijn. De film werd in slechts 22 dagen opgenomen en belooft een nieuw soort representatie in de cinema te geven voor acteurs met gezichtsbeperkingen.

Acteur met gezichtsbeperkingen

Britse acteur Adam Pearson, die zelf leeft met neurofibromatose en bekend is van zijn rol in 'Under the Skin', uit zijn hoop voor de representatie van acteurs met gezichtsbeperkingen in de filmindustrie. Hij uit kritiek op de stereotyperende rollen die deze acteurs vaak krijgen toegewezen - als schurk, slachtoffer of overmoedige held. Pearson ziet 'A Different Man' als een kans om deze conventies te doorbreken en een authentieker beeld te schetsen van mensen met een gezichtsbeperking.

Sebastian Stan deelt een persoonlijke ervaring over een mislukte auditie voor Darren Aronofsky's film 'mother!'. Hij onthult dat hij tijdens de auditie last kreeg van een paniekaanval en dat hij uiteindelijk de rol niet kreeg - die rol ging naar Domhnall Gleeson. Ondanks de mislukte auditie, blijft Stan toegewijd aan zijn acteercarrière en kijkt hij uit naar zijn toekomstige projecten.

Terugkeer naar Marvel Cinematic Universe

Sebastian Stan zal zijn iconische rol als Winter Soldier/Bucky Barnes weer op zich nemen in de Marvel Cinematic Universe. Zijn terugkeer naar het Marvel universum is gepland voor de aankomende film 'Thunderbolts'. Ondanks recente tegenslagen bij de boxoffice voor Marvel, kijkt Stan uit naar deze nieuwe uitdaging en is hij opgetogen over de cast van de film.

Afbeelding: 'A Different Man', TMDB

Meer artikelen