'Sex and the City' binnenkort te streamen op Netflix

DDavid Meijer 24 januari 2024 17:02

Fans van de iconische serie 'Sex and the City' kunnen wellicht binnenkort hun hart ophalen, want de serie komt binnenkort wellicht naar Netflix. Volgens een rapport van The New York Times kan de serie al in april beginnen met streamen, in ieder geval in de Verenigde Staten. Wij durven echter het gokje wel te nemen dat in nederland de serie dan ook te zien is.

Netflix verwelkomt 'Sex and the City'

De langverwachte terugkeer van 'Sex and the City' op het kleine scherm is eindelijk aangekondigd. Volgens The New York Times komt de immens populaire serie naar Netflix en kan deze al in april beginnen met streamen in de Verenigde Staten.

Licentieovereenkomst omvat zes seizoenen

De komst van 'Sex and the City' naar Netflix is onderdeel van een bredere licentieovereenkomst tussen Warner Bros. Discovery en de streaminggigant. Deze overeenkomst, die vorig jaar werd aangekondigd, omvat de rechten voor de originele zes seizoenen van de serie. Dit betekent dat fans de kans krijgen om alle originele afleveringen te herbeleven op Netflix.

HBO verandert licentiebeleid

Voorheen hield HBO vast aan een beleid waarbij het zijn content niet in licentie gaf aan Netflix. Deze strategie is echter veranderd waardoor series zoals 'Sex and the City' nu naar andere platforms kunnen verschuiven. Het is belangrijk op te merken dat de series nog steeds beschikbaar blijven op Max, de eigen streamingdienst van HBO.

'Sex and the City' werd oorspronkelijk uitgezonden op HBO tussen 1998 en 2004. De show volgt vier vriendinnen - gespeeld door Kristin Davis, Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon en Kim Cattrall - terwijl ze hun liefdesleven in New York navigeren. De serie is nog steeds geliefd en heeft sindsdien twee speelfilms voortgebracht.

Naast de originele serie heeft 'Sex and the City' ook twee speelfilms voortgebracht. Bovendien hebben Davis, Parker en Nixon onlangs een hereniging gehad voor de Max-serie 'And Just Like That...'. Hoewel deze serie al is verlengd voor een derde seizoen, zullen fans waarschijnlijk tot 2025 moeten wachten op de release. Het blijft ook exclusief beschikbaar op Max voor de nabije toekomst.

Meer artikelen