Shôgun: de alom geprezen historische actieserie nu op Disney+

KKees van den Berg 27 februari 2024 13:05

De langverwachte historische actieserie Shôgun, die tot nu toe lovende recensies heeft ontvangen, is vanaf vandaag beschikbaar op Disney+. De serie is een verfilming van de gelijknamige roman van James Clavell en speelt zich af in het 17e-eeuwse Japan.

Nu te bekijken op Disney+: Shôgun

Shôgun, gebaseerd op de roman van James Clavell, is nu beschikbaar op Disney+. De serie speelt zich af in het 17e-eeuwse Japan tijdens een eeuwenlange burgeroorlog, en volgt de strijd van Lord Yoshii Toranaga voor zijn leven. Wanneer een mysterieus Europees schip in een naburig vissersdorp wordt ontdekt, brengt de Engelse kapitein John Blackthorne geheimen met zich mee die het machtsbalans kunnen kantelen.

Shôgun heeft al hoge verwachtingen gewekt met een 100% score op Rotten Tomatoes na de eerste recensies. Critici zijn enthousiast en vergelijken de serie met het niveau van Game of Thrones. De cast bestaat onder andere uit Hiroyuki Sanada uit The Wolverine, Cosmo Jarvis uit Persuasion en Tadanobu Asano uit Thor.

Wekelijkse afleveringen van Shôgun

De eerste twee afleveringen van Shôgun zijn nu beschikbaar op Disney+. Elke dinsdag wordt er een nieuwe aflevering uitgebracht, met in totaal tien afleveringen. De laatste aflevering is te zien op 23 april. Voor een compleet overzicht van alle nieuwe films en series op Disney+ kun je terecht op de pagina 'Nieuw op Disney+'.

Meer artikelen