Soapster Johnny Wactor dood na gewelddadige overval

KKees van den Berg 27 mei 2024 13:12

Soapserie-acteur Johnny Wactor, bekend van zijn rollen in General Hospital en andere shows, is op 37-jarige leeftijd overleden na een gewelddadige overval in Los Angeles.

Overval leidt tot tragedie

De soapster Johnny Wactor, die twee jaar lang de rol van Brando Corbin in General Hospital vertolkte, is afgelopen zaterdagochtend om het leven gekomen bij een gewelddadige overval. De politie gaat uit van een brute overval als oorzaak van zijn dood. De acteur was slechts 37 jaar oud.

Details rondom de overval

De poging tot diefstal, waarbij Johnny Wactor het leven liet, vond plaats in Los Angeles, rond 3 uur 's nachts in de buurt van Pico Boulevard en Hope Street. Drie verdachten probeerden een katalysator uit zijn auto te halen, waarbij Wactor dodelijk werd neergeschoten. Hij overleed later in het ziekenhuis. Zijn agent, David Shaul, heeft zijn dood bevestigd.

Wactor als mens en acteur

Johnny Wactor wordt herdacht als een uitzonderlijk persoon. Hij was niet alleen een getalenteerde acteur die toegewijd was aan zijn vak, maar ook een moreel voorbeeld voor iedereen die hem kende. Hij stond bekend om zijn harde werk, vasthoudendheid en nooit opgeven houding. Zijn overlijden laat een groot gat achter bij iedereen die hem kende.

Naast zijn rol in General Hospital, waarin hij 160 afleveringen lang de rol van Brando vertolkte, heeft Johnny Wactor ook in andere soapseries gespeeld. Onder meer in Army Wives en Station 19. Maar zijn talent beperkte zich niet tot soaps, hij heeft namelijk ook rollen gehad in series zoals Westworld, The OA en Agent X.

Afbeelding: 'General Hospital', TMDB

Meer artikelen