'Society of the Snow': een van de grootste niet-Engelse films ooit op Netflix

KKees van den Berg 18 januari 2024 11:30

'Society of the Snow', een Spaanse film van J.A. Bayona, is op weg om een van de grootste niet-Engelse films op Netflix te worden. Na slechts 11 dagen heeft de film al 51 miljoen weergaven behaald en is daarmee op de 10e plaats gekomen van Netflix's top 10 grootste niet-Engelse films.

Succes op Netflix

'Society of the Snow' is hard op weg om de grootste hit van Netflix in de categorie niet-Engelstalige films te worden. Na slechts 11 dagen is de film al meer dan 51 miljoen keer bekeken, waardoor het op de tiende plaats is beland op de lijst van Netflix's grootste niet-Engelstalige films. Dit is een opmerkelijke prestatie gezien het feit dat de film concurreert met andere grote hits zoals 'All Quiet on the Western Front', die meerdere Oscars en BAFTA's heeft gewonnen.

Het succes van 'Society of the Snow' is niet alleen te danken aan de grote belangstelling van het publiek, maar ook aan de positieve reacties van de filmcritici. De film heeft een score van maar liefst 90% op Rotten Tomatoes en heeft een plek weten te bemachtigen in de Top 10 van Netflix in 93 landen. Dit is mede te danken aan de Oscar-buzz die rond de film hangt.

De remake van 'Alive' uit 1993 is daarnaast een grote hit bij de Netflix-abonnees. De film kreeg de afgelopen week nog eens 28,1 miljoen extra views, wat de populariteit onderstreept van deze boeiende hervertelling van een waargebeurd drama.

Prijzen en nominaties

Naast het enorme succes op Netflix, heeft 'Society of the Snow' ook meerdere prijzen in de wacht gesleept. Zo won de film het publieksprijs op het San Sebastian Film Festival en is het genomineerd voor maar liefst 13 Goya Awards. Ook heeft de film twee EFA Awards gewonnen voor beste make-up & hairstyling en visuele effecten.

Toekomstige Oscar-winst en Netflix-status

Ondanks al het succes en de positieve reacties blijft het de vraag of 'Society of the Snow' uiteindelijk een Oscar in de wacht zal slepen. Mocht de film een sterke Oscar-run hebben, dan zou dit de film wel eens kunnen katapulteren naar de status van grootste niet-Engelse film ooit op Netflix. Een ding is zeker: 'Society of the Snow' heeft al een onuitwisbare indruk achtergelaten op het publiek en de filmwereld.

Meer artikelen