'Society of the Snow' op Netflix: de must-see rampenfilm

KKees van den Berg 6 januari 2024 15:21

Netflix heeft met 'Society of the Snow' een ware traktatie in handen voor liefhebbers van rampenfilms, een waargebeurde film met Oscar-potentie en een indrukwekkende score op Rotten Tomatoes. Wij nemen je mee op een reis door deze film en waarom je deze niet mag missen.

Waargebeurde rampenfilm op Netflix

Netflix heeft onlangs een nieuwe rampenfilm toegevoegd aan haar aanbod die je zeker niet mag missen: Society of the Snow. Deze film die gebaseerd is op ware gebeurtenissen heeft al veel positieve reacties ontvangen. Dit soort films hebben vaak een grotere impact omdat ze gebaseerd zijn op echte gebeurtenissen, wat het allemaal veel echter en angstaanjagender maakt. Vergeleken met andere rampenfilms zoals The Day After Tomorrow en Cloverfield, die vooral spannend popcornmateriaal zijn, brengt Society of the Snow een veel dieper, realistischer verhaal.

Society of the Snow draait om het verhaal van de passagiers van vlucht 571 van de Urugayaanse luchtmacht. Op 13 oktober 1972 was de vlucht op weg naar Chili, maar bereikte zijn bestemming nooit. Het vliegtuig crashte in het hart van de Andes. Van de 45 passagiers overleefden er slechts zestien het ongeval. De film volgt een rugbyteam dat na de crash moet proberen te overleven in de wildernis. Het is niet de eerste keer dat deze ramp verfilmd is, maar alles wijst erop dat Society of the Snow de eerdere versies overtreft.

Oscar-potentie en topscore op Rotten Tomatoes

Society of the Snow is niet alleen een aangrijpende rampenfilm, maar heeft ook Oscar-potentie. Regisseur J.A. Bayona heeft al een aantal afleveringen van The Lord of the Rings-serie The Rings of Power op zijn naam staan en maakt nu kans in de categorie voor Best International Film. De film heeft ook een indrukwekkende score op Rotten Tomatoes, met maar liefst 90 procent na negentig recensies. Hoewel sommige critici opmerken dat dergelijke films profiteren van het leed van echte mensen, is de emotionele impact van deze film onmiskenbaar.

Afbeelding: 'Society of the Snow', TMDB

Meer artikelen