Sofía Vergara schittert in Netflix's nieuwe misdaadserie 'Griselda'

KKees van den Berg 29 januari 2024 10:12

Sofía Vergara, bekend van de hitserie Modern Family, maakt indruk als kartelleider Griselda Blanco in de nieuwe Netflix-serie 'Griselda'. Ondanks gemengde reacties, is de consensus dat Vergara's acteerprestaties de show stelen.

Vergara imponeert in 'Griselda'

De nieuwe misdaadserie 'Griselda', waarbij de makers van 'Narcos' betrokken zijn, maakt de hoge verwachtingen deels waar. Een groot deel van het succes is te danken aan Sofía Vergara, die de show steelt met haar rol als kartelleider Griselda Blanco. Hoewel de serie door sommigen als 'slordig' wordt omschreven, overtuigt Vergara met een optreden van hoog niveau.

Ondanks de sterke acteerprestaties en fascinerende verhaallijn heeft de serie moeite om echt substantieel te worden. Het lijkt erop dat de serie niet in staat is om de complexe thema's rondom Griselda's verleden en de seksuele politiek in een door mannen gedomineerde onderwereld goed te verkennen. Deze diepgaande thema's gaan vaak verloren tussen de vele confrontaties, machtsspelletjes en gewelddadige scènes.

Griselda Blanco: de Cocaine Godmother

Griselda Blanco, waar de serie naar vernoemd is, was een beruchte kartelleider die ook wel bekend stond als de Cocaine Godmother. Blanco was een Colombiaanse zakenvrouw en moeder die een van de meest winstgevende kartels oprichtte. Ze wist zich met een mengeling van onvermoede wreedheid en charme tussen zaken en familie te navigeren.

Afbeelding: 'Griselda', TMDB

Meer artikelen