Sofia Vergara: Van de hoogst betaalde actrice tot de koningin van de Narcos

DDavid Meijer 5 februari 2024 16:36

Sofía Vergara, de bekende Colombiaanse actrice die beroemd werd door de hitserie 'Modern Family', heeft nu een uitdagende nieuwe rol in de Netflix-serie 'Griselda'. In deze serie speelt ze de beruchte drugsbaas Griselda Blanco. Maar deze rol is meer dan zomaar een carrièrestap, het is een persoonlijk verhaal dat verbonden is met haar eigen traumatische familiegeschiedenis.

Sofía Vergara's persoonlijke band met 'Griselda'

Sofía Vergara, die bekend staat als de best betaalde actrice in Hollywood, heeft nu een heel andere rol aangenomen in de nieuwe Netflix-serie 'Griselda'. Hierin speelt ze de beruchte drugsbaas Griselda Blanco, een rol die heel persoonlijk voor haar is. Haar eigen broer, Rafael, werd eind jaren '90 vermoord door drugbendes in Colombia. Deze tragische gebeurtenis heeft een diepe impact op haar leven gehad en weerhoudt haar ervan om opnieuw moeder te worden. Haar carrière en de zorg voor haar zoon uit een vorige relatie zijn nu haar prioriteiten.

Vergara's zakelijke succes en 'Modern Family'

Vergara is vooral bekend van haar rol als Gloria Delgado-Pritchett in de populaire sitcom 'Modern Family'. Maar ze heeft ook haar stempel gedrukt in de zakenwereld. Ze heeft een plek bemachtigd in het lucratieve panel van 'America's Got Talent', heeft endorsement deals gesloten en heeft haar eigen jeanslijn. Forbes rangschikte haar in 2020 als de best betaalde actrice ter wereld, meer nog dan Angelina Jolie en Gal Gadot. Ze benadrukt echter dat het niet het hoge inkomen is dat belangrijk voor haar is, maar de mogelijkheid om haar familie in Colombia te helpen en onafhankelijk te zijn.

Vergara's significante carrièrestap met 'Griselda'

Vergara's rol in 'Griselda' is een grote carrièrestap en een behoorlijke afwijking van haar eerdere werk in luchtige familiekomedies. Het verhaal van Griselda Blanco, een voormalige prostituee en gangland vrouw die uitgroeide tot een beruchte drugsbaas, is een hard en meedogenloos misdaaddrama. Vergara heeft een transformatie ondergaan om deze koude, meedogenloze vrouw te spelen. Terwijl haar personage in 'Modern Family', Gloria, het publiek altijd aan het lachen maakte, zal haar rol als Griselda de kijkers op een andere, meer intense manier grijpen.

Ondanks haar nieuwe, intensere rol in 'Griselda', bekent Vergara dat ze graag meer luchtige komedie wil blijven spelen zoals 'Modern Family'. Ze is trots op het feit dat de show specifiek voor haar is geschreven en de karakteristieke Colombiaanse accent en malapropismen zijn allemaal van haar afkomstig. Ze houdt van komedie en vindt dat zelfs in moeilijke situaties er altijd een humoristische kant is. Maar ze is ook enthousiast over de uitdaging die haar rol in 'Griselda' met zich meebrengt.

Meer artikelen