Spannende nieuwe avonturen in 'Kung Fu Panda 4' - Po neemt het op tegen slinkse kameleon

DDavid Meijer 14 december 2023 15:44

Na een break van enkele jaren keert de populaire franchise 'Kung Fu Panda' terug naar het grote scherm. In 'Kung Fu Panda 4' is Po de vechtlustige en voedselliefhebbende panda weer terug om een nieuwe bedreiging aan te gaan.

Po keert terug voor nieuwe avonturen

Het is alweer een paar jaar geleden dat de Kung Fu Panda-franchise startte. Maar DreamWorks Animation houdt van het in leven houden van haar franchises, dus het werd wel eens tijd voor Kung Fu Panda 4. In deze nieuwe film keert Jack Blacks vechtlustige en voedselliefhebbende panda Po terug. Hij staat dit keer voor een nieuwe uitdaging zoals we kunnen zien in de eerste trailer.

Po's nieuwe uitdaging: Spiritueel leiderschap

Na drie avonturen waarin hij grote schurken heeft verslagen met zijn ongeëvenaarde moed en waanzinnige vechtsportvaardigheden, wordt Po door het lot opgeroepen om eens een pauze te nemen. Meer specifiek, hij is aangewezen om de Spirituele Leider van de Vallei van Vrede te worden. Dat brengt echter een paar duidelijke problemen met zich mee. Ten eerste weet Po net zoveel over spiritueel leiderschap als hij weet over het paleodieet, en ten tweede moet hij snel een nieuwe Drakenkrijger vinden en opleiden voordat hij zijn nieuwe verheven positie kan aannemen.

Chameleon, een nieuwe dreiging voor Po

Alsof dat nog niet genoeg is is er onlangs een slechte machtige tovenares gespot met de naam Chameleon (Viola Davis), een klein hagedisje dat kan veranderen in elk wezen. En Chameleon heeft haar hebberige, kraalachtige oogjes gericht op Po's Staff of Wisdom, waarmee ze de macht zou krijgen om alle meestervillains die Po naar de geestenwereld heeft verbannen te reïncarneren.

Po heeft dus hulp nodig. Hij vindt het (min of meer) in de vorm van de slinkse, snelle dief Zhen (Awkwafina), een corsac vos die onder Po's huid kruipt maar wiens vaardigheden onmisbaar zullen zijn. In hun queeste om de Vallei van Vrede te beschermen tegen Chameleon zal dit komische duo dus samen moeten werken. En tijdens dit proces zal Po ontdekken dat helden te vinden zijn op de meest onverwachte plaatsen.

Kung Fu Panda 4 zal op 27 maart 2024 in Nederland in de bioscopen te zien zijn.

Afbeelding: 'Kung Fu Panda 4', TMDB

Meer artikelen