Spider-Man: Across the Spider-Verse kreeg weeks voor de release een nieuw einde

RRoos Verhoeven 27 februari 2024 11:53

Weeks voor de release van Spider-Man: Across the Spider-Verse ontdekten de filmmakers dat hun originele einde niet werkte zoals bedoeld. Geïnspireerd door Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back, creëerden ze een nieuw, hoopvol einde.

Origineel einde werkte niet

Met de release van Spider-Man: Across the Spider-Verse bijna voltooid, realiseerden de filmmakers zich dat het oorspronkelijke einde niet zo goed werkte als verwacht. Ze moesten het aanpassen en een volledig nieuw einde bedenken. Het nieuwe einde komt een paar seconden later dan het oorspronkelijke einde in de film, dat nog steeds aanwezig is. Dit nieuwe einde haalde inspiratie uit een heel andere bron, namelijk Star Wars.

Test screening leidde tot einde verandering

Regisseurs Kemp Powers, Joaquim Dos Santos en Justin K. Thompson verklapten dat een testscreening reactie op het originele einde, waarin Miles wordt gevangen, hen ertoe bracht het einde te wijzigen. Het nieuwe einde toont Gwen Stacy die een Spider-team samenstelt om Miles te redden, en dit idee kwam tot stand door te kijken naar een van de beste sequels ooit gemaakt, Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back.

Nieuw einde geïnspireerd door Star Wars

Het nieuwe einde, waarin Spider-Gwen Peter B. en Mayday en Peni en Noir en Ham verzamelt om Miles te redden, was pas zes weken voor de afronding van de film bedacht. Het publiek reageerde zeer positief op deze verandering tijdens de screenings. De filmmakers hadden een hoopvol einde bedacht geïnspireerd door de hoopvolle cliffhanger aan het einde van The Empire Strikes Back.

Ondanks dat het niet in deze film zit, wisten de regisseurs wat er in het volgende deel van het verhaal zou gebeuren, wat het creëren van dit 'red Han' moment logisch maakte. Zoals Powers zei, 'we wisten waar het verhaal naartoe ging, dus we dachten, dit is prima omdat we weten waar het zal oppikken'. Het is een cliffhanger met een reden.

Afbeelding: 'Spider-Man: Across the Spider-Verse', TMDB

Meer artikelen