'Squid Game' seizoen 2: Seong Gi-hun keert terug voor wraak

KKees van den Berg 2 februari 2024 11:01

Seong Gi-hun, de winnaar van het brute spel in 'Squid Game' seizoen 1, keert terug voor meer actie en wraak in seizoen 2. Met zijn opvallende magenta haar en zijn vastberaden houding is hij klaar om de confrontatie aan te gaan met de spelmeester.

Eerste blik op 'Squid Game' seizoen 2

De fans hebben eindelijk een voorproefje gekregen van het langverwachte tweede seizoen van 'Squid Game'. In de eerste scènes zien we Seong Gi-hun, gespeeld door Lee Jung-jae, die na zijn overwinning in het gruwelijke spel van seizoen 1 terugkeert voor meer actie. De beelden zijn verschenen in een supertease die ons een kijkje geeft in wat Netflix in 2024 te bieden heeft.

https://twitter.com/netflix/status/1753056361166872823

Gi-hun keert terug ondanks waarschuwingen

In de teaser zien we Gi-hun, nog steeds met zijn opvallende magenta haar, door een luchthaven lopen. Hij ontvangt een telefoontje waarin de spelmeester hem waarschuwt dat hij spijt zal krijgen van zijn keuze om het geld niet te pakken en weg te rennen. Maar Gi-hun is vastberaden en belooft de spelmeester te zullen vinden, ongeacht wat het kost.

Gi-hun had het lastig in het eerste seizoen van 'Squid Game'. Hij moest het opnemen tegen 455 andere deelnemers, waaronder een oude vriend. Toch is hij erin geslaagd de sinistere strijd van de architecten van Squid Game te overleven. Na zo'n uitputtende ervaring is het moeilijk voor te stellen dat hij klaar is voor een volgend seizoen vol wraak.

Gi-hun's weigering en Sang-woo's dood

In de finale van het eerste seizoen van 'Squid Game' toont Gi-hun medeleven door te weigeren zijn voormalige klasgenoot Cho Sang-woo te doden. Desondanks vindt Sang-woo een evenwicht door zijn eigen leven te nemen en vraagt hij Gi-hun als laatste wens om voor zijn moeder te zorgen. Deze gebeurtenis kan een belangrijke rol spelen in Gi-hun's motivatie om terug te keren in het tweede seizoen.

Releasedatum Squid Game 2

Het is nog niet bekend wanneer het tweede seizoen van 'Squid Game' uit zal komen. Het eerste seizoen, evenals de reality spin-off 'Squid Game: The Challenge', is momenteel volledig te bekijken op Netflix. Men zal dus nog even geduld moeten hebben voordat ze Gi-hun's volgende stappen kunnen volgen.

Meer artikelen