'Squid Game: The Challenge', een realistische versie van de populaire serie is nu op Netflix

KKees van den Berg 22 november 2023 15:59

Na het enorme succes van de fictieve tv-serie 'Squid Game', is er nu een realistische versie te zien op Netflix. In 'Squid Game: The Challenge', strijden 456 echte spelers om een geldprijs van $4,56 miljoen. De serie is echter niet zonder controverse, met beschuldigingen van 'onmenselijke toestanden'.

Echte deelnemers in 'Squid Game: The Challenge'

De opvolger van de immens populaire serie 'Squid Game' is 'Squid Game: The Challenge'. Deze serie tilt het concept naar een nieuw niveau door echte deelnemers te betrekken in de bizarre en uitdagende spellen. Het doel van het spel is simpel: versla de rest en win een enorm geldbedrag. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan.

456 spelers strijden voor een geldprijs van $4,56 miljoen

In 'Squid Game: The Challenge' gaan 456 spelers de ultieme uitdaging aan: een levensveranderende geldprijs van $4,56 miljoen winnen door een reeks spellen te overleven. Deze spellen, geïnspireerd op de originele serie, zullen de deelnemers op de proef stellen. Niet alleen hun fysieke kracht, maar ook hun strategieën, allianties en karakter worden getest. Met elke ronde worden concurrenten uitgeschakeld, waardoor de spanning alleen maar toeneemt.

Bekijk hier de trailer:

Controverse rondom 'Squid Game: The Challenge'

Desondanks is er kritiek geuit op 'Squid Game: The Challenge'. Een deelnemer haalde de media met zijn onthullingen over 'onmenselijke toestanden' tijdens de opnames. Hij bekritiseerde vooral het feit dat Netflix het leek te minimaliseren door te zeggen dat slechts een paar mensen gewond zijn geraakt. Ondanks deze controverse, is er een tweede seizoen van de originele 'Squid Game' in de maak. De release datum van dit nieuwe seizoen is echter nog niet bekend.

Voor degenen die niet kunnen wachten om 'Squid Game: The Challenge' te kijken zijn de eerste 5 afleveringen nu beschikbaar op Netflix. Op 29 november worden er nog 4 afleveringen uitgebracht, en de laatste aflevering komt op 6 december uit.

Afbeelding: 'Squid Game: The Challenge', TMDb

Meer artikelen