'Squid Game: The Challenge' ondanks controverse meest populaire nieuwe serie op Netflix

RRoos Verhoeven 3 december 2023 10:32

Het is niet alleen spanning en sensatie in de populaire nieuwe Netflix-serie 'Squid Game: The Challenge'. De realitycompetitie gebaseerd op de fictieve sensatie 'Squid Game' heeft zowel de hitlijsten als de krantenkoppen gehaald te midden van beschuldigingen over oneerlijk spel en onmenselijke omstandigheden tijdens de opnames.

Wereldwijd succes van 'Squid Game: The Challenge'

'Squid Game: The Challenge' is een ware sensatie. De realityserie heeft in de eerste week op het platform niet alleen hoge kijkcijfers behaald, maar ook de originele 'Squid Game'-serie weer in de Global Top 10 van Netflix gebracht. Dit is sinds juni 2022 niet meer voorgekomen voor een niet-Engelstalige tv-serie. De populariteit van de serie is zowel verbazingwekkend als verwacht, aangezien de originele serie ook een enorm succes was in 2021.

Controverse over productieomstandigheden

Het is niet alleen rozengeur en maneschijn in 'Squid Game: The Challenge'. Kandidaten hebben ernstige klachten geuit over de omstandigheden tijdens de opnames. Volgens anonieme bronnen werden ze gedwongen om het spel 'Rood licht, groen licht' te spelen in onmenselijke omstandigheden, zoals bevriezende vliegtuighangars waar ze urenlang niet konden bewegen. Daarnaast zijn er beschuldigingen geuit dat de uitslag van sommige wedstrijden van tevoren al vast stonden wat tot oneerlijke eliminaties zou hebben geleid.

Mogelijke juridische stappen na verwondingen

De controverse rond de productieomstandigheden mondt wellicht uit in juridische acties. Twee deelnemers die beweren onderkoeling en zenuwschade te hebben opgelopen tijdens de opnames van de serie hebben een Brits letselschadeadvocatenkantoor ingehuurd. Hoewel er nog geen officiële rechtszaak is aangespannen, hebben de deelnemers het advocatenkantoor gevraagd om hen te helpen compensatie te regelen voor hun verwondingen.

Niet alle deelnemers aan 'Squid Game: The Challenge' hebben echter negatieve ervaringen. Jessica 'Figgy' Figueroa, een voormalige Survivor-deelnemer die ook deelnam aan deze serie, heeft haar ervaring als 'eerlijk' beschreven. Ondanks dat ze in de derde aflevering werd geëlimineerd gelooft Figgy dat de opzet van het spel eerlijk was en dat veel afhangt van geluk en de inzet van elke speler.

Afbeelding: 'Squid Game: The Challenge', TMDB

Meer artikelen