'Squid Game: The Challenge': Productieteam geeft reactie op kritiek

RRoos Verhoeven 24 november 2023 18:26

Het team achter de realityshow 'Squid Game: The Challenge' op Netflix reageert op kritiek en vertelt over de uitdagingen en ervaringen tijdens de productie van deze baanbrekende televisieshow.

Kritiek op 'Squid Game: The Challenge'

Sinds de aankondiging van 'Squid Game: The Challenge' is er al veel kritiek op de show. De realityshow is gebaseerd op de immens populaire Netflix-dramaserie en zet 456 spelers tegenover elkaar in dystopische kinderspelen voor een recordbrekende prijs van $4,56 miljoen. Ondanks de kritiek op het feit dat de show de anti-kapitalistische boodschap van de originele serie zou missen, zien velen de show als de meest filmische realityserie ooit.

Bekijk hier de trailer:

In een recent interview met The Hollywood Reporter reageerden Stephen Lambert, Tim Harcourt en John Hay van Studio Lambert op de kritiek. Ze bespraken ook de berichten over deelnemers die werden blootgesteld aan extreme kou, legden uit waarom één belangrijk spel uit de originele show niet werd gespeeld en gaven nieuwe details over hoe ze de complexe productie hebben kunnen realiseren.

Stephen Lambert, een van de producenten, bracht naar voren dat het een uitdaging was om met zoveel deelnemers om te gaan. Normaal gesproken zou je in een televisieprogramma het verhaal rond een beperkt aantal mensen centreren. Maar in dit geval was dat niet zo eenvoudig, omdat elke keer dat ze dat deden, de meeste van die mensen in het volgende spel zouden worden geëlimineerd. Het was dus een kwestie van het estafettestokje op de juiste manier doorgeven en de karakters van de spelers snel onthullen.

Reactie op anti-kapitalistische kritiek

Volgens producent Tim Harcourt is het anti-kapitalistische verhaal maar één aspect van 'Squid Game'. Het gaat ook over hoe we van kinds af aan worden ingeprent om uitermate competitief te zijn via kinderspelen, en over hoe mensen zich gedragen onder druk. Hun show gaat niet over mensen in nood, maar over mensen die een kans krijgen geboden. Ze draaien dat dus eigenlijk om.

Zorgen om welzijn en veiligheid deelnemers

John Hay, een andere producent, stelde dat welzijn en veiligheid voor hen van het grootste belang zijn, en dat ze passende maatregelen hebben genomen om voor de deelnemers te zorgen. De kritiek spitste zich met name toe op de opnames van 'Red Light, Green Light', die een lange en koude dag vergden. Maar volgens Hay was iedereen daarop voorbereid en goed verzorgd.

Meer artikelen