'Star Wars Outlaws' gepland voor release eind 2024

DDavid Meijer 4 januari 2024 10:58

Disney heeft onthuld dat de openwereldgame 'Star Wars Outlaws', ontwikkeld door Ubisoft, naar verwachting eind 2024 uitkomt. Dit nieuws komt na recente updates van Disneys promotionele berichten over het spel.

Update over releasedatum

Een recente wijziging in de promotieberichten van Disney Parks hint naar een nieuw release window voor 'Star Wars Outlaws'. Eerst werd het spel gepland voor release 'eind dit jaar', maar nu geeft Disney een ruimer release window in 2024 aan. Het is nog niet bekend of dit betekent dat het spel later zal komen dan oorspronkelijk was gepland.

In het spel, dat in het Star Wars-universum plaatsvindt, krijgen gamers de kans om als Kay Vess bekende en nieuwe planeten te verkennen. Kay Vess is een opkomende schurk die streeft naar vrijheid en de middelen om een nieuw leven te beginnen samen met haar metgezel Nix.

Star Wars Outlaws belooft diepe, meeslepende spelervaring

Ubisoft belooft gamers een authentieke Star Wars-ervaring met hun aankomende game 'Star Wars Outlaws'. Volgens Navid Khavari, de narratieve directeur van de game, zullen spelers de mogelijkheid hebben om te schakelen tussen lopen, speeder en hun eigen schip, om gemakkelijk tussen verschillende planeten te reizen. Het is nog af te wachten hoe vloeiend deze overgangen zullen zijn in vergelijking met andere games zoals 'Starfield'.

Ubisofts 'Star Wars Outlaws' wordt ontwikkeld voor PC, Xbox Series X/S en PlayStation 5. Alle planeten in het spel worden met de hand gemaakt en zijn niet procedureel gegenereerd, wat betekent dat elke planeet uniek is. Verder worden de planeten even groot als twee 'zones' in Assassin's Creed: Odyssey. Ondanks de grootte van de open wereld heeft de ontwikkelaar verzekerd dat Star Wars Outlaws geen '300 uur durend episch onafgemaakt RPG' zal zijn.

Afbeelding: 'Star Wars Outlaws', via Star Wars

Meer artikelen