Star Wars: Thrawns toekomst volgens Dave Filoni

RRoos Verhoeven 2 februari 2024 14:37

Dave Filoni, de Lucasfilm Chief Creative Officer, geeft enig inzicht in de mogelijke toekomst van het populaire Star Wars-personage Grand Admiral Thrawn. Filoni hint op de mogelijke samenwerking met Captain Pellaeon en een confrontatie met Hera Syndulla in komende seizoenen.

Thrawn, de opkomende schurk

Grand Admiral Thrawn, een klassiek personage gecreëerd door Timothy Zahn in de jaren 90, dreigt de volgende grote slechterik te worden in de Star Wars-franchise. Na zijn live-action-debuut in het eerste seizoen van 'Ahsoka', lijkt Thrawn klaar om terug te keren in het tweede seizoen. Dave Filoni, de Chief Creative Officer van Lucasfilm, geeft wat inzicht in wat Thrawn in de toekomst te wachten kan staan.

Captain Pellaeon en Hera Syndulla kruisen paden met Thrawn

Filoni noemde twee andere personages die mogelijk op Thrawn's pad zullen komen: Captain Pellaeon en Hera Syndulla. Pellaeon, een personage dat in 'The Mandalorian' is geïntroduceerd, wordt vaak geassocieerd met Thrawn. Filoni zou graag zien dat ze samenwerken. Daarnaast hintte hij ook op Hera Syndulla, een bekend gezicht voor Thrawn uit 'Rebels'.

Thrawn is ontsnapt uit zijn ballingschap en is zeer capabel om de overblijfselen van het uiteengevallen Empire weer te verenigen. Hera kent zijn gevaar maar al te goed. Het lijkt erop dat zij een grote rol zal spelen in het op een rijtje krijgen van de troepen in het tweede seizoen van 'Ahsoka' en daarna.

Thrawn's mogelijke opkomst op het grote scherm

Het is mogelijk dat Thrawn naar het grote scherm komt, mogelijk voor een 'Heir to the Empire'-adaptatie. Lars Mikkelsen, die Thrawn speelt in 'Ahsoka', gaf zijn kijk op de toekomst van het personage. Volgens hem zou het Grand Admiral een machtsstrijd binnen het Empire kunnen aangaan.

Meer artikelen