Startdatum bekend voor Star Wars-film met Daisy Ridley

RRoos Verhoeven 6 december 2023 11:24

De langverwachte Star Wars-film met Daisy Ridley heeft een darumm gekregen waarop de opanmes van start gaan. De voorbereidingen voor deze aanstaande Lucasfilm zullen naar verwachting in april 2024 beginnen.

Start productie in april 2024

Het lijkt erop dat Lucasfilm klaar is om de camera's te laten rollen voor de nieuwe Star Wars-film met Daisy Ridley. Volgens de Film & Television Industry Alliance's production trackingservice, zal de nog titelloze Star Wars-film op 7 april 2024 in Londen beginnen met filmen. De film zal de terugkeer bevatten van Ridley's Rey Skywalker en speelt zich 15 jaar na de gebeurtenissen van Star Wars: The Rise of Skywalker uit 2019 af. De film volgt Rey terwijl ze een nieuwe Jedi Orde bouwt.

De castingsnieuwtjes voor de nieuwe Star Wars-film kunnen volgens insider Jeff Sneider voor het einde van het jaar worden aangekondigd. Tijdens The Hot Mic podcast zei hij dat hij 'niet verrast' zou zijn als er binnenkort castingsnieuws bekend wordt gemaakt. Momenteel is Daisy Ridley het enige bevestigde castlid, hoewel er wordt gespeculeerd dat één of meer van haar mede-sterren uit de sequel-trilogie zich bij haar kunnen aansluiten.

De nog titelloze Star Wars-film werd voor het eerst gemeld in ontwikkeling te zijn in oktober 2022. Het scenario werd mede geschreven door Damon Lindelof en Justin Britt-Gibson. Sharmeen Obaid-Chinoy, die twee afleveringen van de Disney+ serie Ms. Marvel regisseerde, werd ook onthuld als regisseur. In februari 2023 verlieten Lindelof en Britt-Gibson het project en werd Steven Knight aangehaald om hen te vervangen. Lucasfilm kondigde de speelfilm officieel aan op Star Wars Celebration 2023 en bevestigde dat Ridley zou terugkeren als Rey.

Nieuw tijdperk in Star Wars: New Jedi Order

Ondanks dat de film aansluit op The Rise of Skywalker, zal Ridley's film geen deel uitmaken van The Skywalker Saga. In plaats daarvan zal de film een nieuw tijdperk binnen de Star Wars-tijdlijn inluiden, genaamd New Jedi Order. Lucasfilm onthulde ook het Dawn of the Jedi-tijdperk, dat zal beginnen met James Mangold's aanstaande film over de oorsprong van The Force.

Verwachte releasedatum in 2026

Hoewel Lucasfilm nog geen officiële releasedatum heeft aangekondigd, wordt verwacht dat Ridley's New Jedi Order film op 21 mei 2026 zal uitkomen, een datum die Disney momenteel heeft gereserveerd voor een nog titelloze Star Wars-film.

Afbeelding: 'Star Wars: The Rise of Skywalker', TMDB

Meer artikelen