Startdatum van filmproductie 'Superman: Legacy' bevestigd door James Gunn

KKees van den Berg 24 december 2023 13:57

James Gunn heeft bevestigd dat de productie van 'Superman: Legacy' in maart zal beginnen. James Gunn deelt op sociale media veel informatie over deze eerste film in het nieuwe DC-universum.

Bevestiging startdatum filmproductie Superman: Legacy

DC Studios mede-CEO James Gunn heeft bevestigd dat de filmproductie van Superman: Legacy in maart zal starten. Deze eerste film van het nieuwe DC Universe wordt geschreven en geregisseerd door James Gunn zelf en heeft nu zelf ook veel informatie over de film gedeeld op sociale media. Ondanks de staking van de SAG-AFTRA-acteurs die nu achter de rug is zijn Hollywood-producties weer volop aan de gang. Gedurende de staking bleef Superman: Legacy in pre-productie met het doel om in maart 2024 te beginnen met de productie. James Gunn heeft dit tijdsbestek nu zelf bevestigd.

James Gunn was vorige week actief op sociale media om gerapporteerde casting-nieuws voor Superman: Legacy te weerleggen. The Hollywood Reporter beweerde eerder dat voormalige Guardians of the Galaxy-sterren Pom Klementieff en Miriam Shor zouden verschijnen in de DC-film. Maar Gunn was er snel bij om te verklaren dat dit niet het geval was. Hij postte op Threads dat Pom niet in de film zit en dat er nooit zelfs maar is gesproken over haar mogelijke deelname. Gunn bevestigde ook dat Shor niet gecast is voor Superman: Legacy.

https://www.threads.net/@jamesgunn/post/C1KW6APA1gg?hl=en

Verhaallijn van Superman: Legacy

Volgens DC Studios vertelt Superman: Legacy het verhaal van Supermans reis om zijn 'Kryptoniaanse erfgoed' te verzoenen met zijn menselijke opvoeding als Clark Kent uit Smallville, Kansas. Hij is het toonbeeld van waarheid, rechtvaardigheid en een betere toekomst, geleid door menselijke vriendelijkheid in een wereld die vriendelijkheid als 'ouderwets' ziet. Superman: Legacy zal worden geschreven en geregisseerd door Gunn en zal dienen als de eerste film van zijn en Peter Safrans DC Universe-reboot.

Cast van Superman: Legacy

Superman: Legacy zal ook sterren bevatten als David Corenswet als Clark Kent / Superman, Rachel Brosnahan als Lois Lane, Skyler Gisondo als Jimmy Olsen, Nicholas Hoult als Lex Luthor, Sara Sampaio als Eve Teschmacher, María Gabriela de Faría als Angela Spica / The Engineer, Isabela Merced als Kendra Saunders / Hawkgirl, Nathan Fillion als Guy Gardner, Edi Gathegi als Michael Holt / Mr. Terrific, en Anthony Carrigan als Rex Mason / Metamorpho.

Afbeelding: 'Superman', TMDB

Meer artikelen