Stephen King beveelt onbekende horrorfilm 'The Coffee Table' aan

DDavid Meijer 21 mei 2024 12:05

Horrormeester Stephen King heeft een verrassende aanbeveling voor horrorfans: de onbekende Spaanse film 'La Mesita Del Comedor', oftewel 'The Coffee Table'. Volgens King, is deze film een must-see voor iedere griezelfilm liefhebber.

Stephen King's liefde voor 'The Coffee Table'

Stephen King, de auteur die we allemaal kennen van meesterwerken zoals 'The Shining', is niet alleen een virtuoos in het schrijven van griezelverhalen, maar houdt er ook van om ze te bekijken. Niet lang geleden heeft hij een Spaanse film ontdekt genaamd 'La Mesita Del Comedor', die in het Engels 'The Coffee Table' wordt genoemd. Volgens King is deze film een ware traktatie voor horrorliefhebbers.

King is uiterst lovend over 'The Coffee Table'. Hij beschrijft de film als duister, gruwelijk en tegelijkertijd ongelofelijk grappig. Het is volgens hem als de donkerste droom van de Coen broers. Zijn enthousiasme is zo aanstekelijk dat je niet anders kan dan nieuwsgierig worden naar deze film.

'The Coffee Table', geregisseerd door Caye Casas, volgt het verhaal van een koppel dat net ouders is geworden. Om dit heugelijke feit te vieren, kopen ze een speciale koffietafel. Maar zoals het geval is bij de meeste horrorfilms, loopt deze vreugdevolle aankoop niet zoals gepland. De gevolgen zijn gruwelijk, en volgens King, ook hilarisch.

Hoe 'The Coffee Table' te bekijken

Hoewel de film volgens King een absolute must-see is, is 'The Coffee Table' momenteel helaas niet beschikbaar om te streamen. Wél is de film a.s. zondag toevallig te zien in Cinerama Filmtheater (in Rotterdam).

Meer artikelen