Steven Yeun verlaat Marvel-film 'Thunderbolts' voor kleinere romantische indiefilm

DDavid Meijer 9 januari 2024 12:47

Steven Yeun, bekend van de film 'Beef', heeft recent bekendgemaakt dat hij Marvel's 'Thunderbolts' verlaat vanwege planningsproblemen. Het lijkt erop dat hij nu bezig is met een kleine, onafhankelijke romantische film.

Yeun verlaat Marvel's 'Thunderbolts'

Steven Yeun heeft onlangs de krantenkoppen gehaald door aan te kondigen dat hij uit het project 'Thunderbolts' van Marvel Studios stapt. Hoewel dit nooit officieel door Marvel is bevestigd, leek het erop dat Yeun klaar was om de Sentry te spelen in de 'Thunderbolts' film van Marvel. Hij was in februari 2023 toegetreden tot het intrigerende MCU-project en had commentaar gegeven op zijn reden om zich bij het MCU aan te sluiten, gericht op de ervaring eerder dan het afvinken van een bucketlist.

Yeun in nieuwe romantische indiefilm

Opvallend genoeg werd een paar dagen geleden bevestigd dat hij een kleine, onafhankelijke romantische film maakte onder regie van Lee Isaac Chung. Yeun heeft momenteel geen andere aangekondigde projecten dan het opnemen van nieuwe afleveringen van Invincible. Hij speelt ook mee in de aankomende sciencefiction-epos 'Mickey 17' naast Robert Pattinson, maar die film is al klaar met productie en staat gepland om in maart in ieder geval in de VS in de bioscoop te verschijnen.

In een interview met Variety citeerde Yeun de staking van SAG-AFTRA en WGA en de daaruit voortvloeiende vertragingen als reden voor zijn vertrek uit 'Thunderbolts'. Hij legde uit dat naarmate de tijd verstreek en dingen veranderden, hij uit het project werd getrokken. Toch sprak hij zijn vertrouwen uit in Jake Schreier, de regisseur van 'Thunderbolts', en uitte zijn spijt dat hij zich uit het project moest terugtrekken.

Eerder succes met regisseur Chung

Yeun en regisseur Lee Isaac Chung hebben eerder samengewerkt aan de film 'Minari' uit 2020, een project dat Yeun's profiel aanzienlijk heeft verhoogd en hem zelfs een nominatie voor de Oscars heeft opgeleverd. Het vooruitzicht om weer samen te werken met een regisseur die hem een Oscar-nominatie heeft bezorgd, heeft waarschijnlijk een grote rol gespeeld in Yeun's beslissing.

'Thunderbolts' staat momenteel gepland om op 24 juli 2025 in de bioscoop te gaan draaien. Volgens Wyatt Russell, de acteur van US Agent, zullen de opnames naar verwachting beginnen in het voorjaar van 2024. Enkele bevestigde castleden van 'Thunderbolts' zijn Bucky Barnes (Sebastian Stan), Ghost (Hannah John-Kamen), U.S. Agent (Wyatt Russell), Valentina Allegra de Fontaine (Julia Louis-Dreyfus), Yelena Belova (Florence Pugh), Red Guardian (David Harbour) en Taskmaster (Olga Kurylenko).

Meer artikelen