Stijging in kijkcijfers 'Friends' na overlijden Matthew Perry

KKees van den Berg 30 november 2023 12:16

Na het overlijden van Matthew Perry, bekend van zijn rol in de sitcom 'Friends', is er een aanzienlijke stijging waargenomen in het aantal kijkers van de serie. Dit is met name opvallend in de VS en de UK.

Significante stijging in Friends kijkcijfers

The Hollywood Reporter geeft aan dat sinds het overlijden van acteur Matthew Perry, bekend van zijn rol als Chandler Bing in de populaire sitcom 'Friends', een significante stijging is waargenomen in het aantal kijkers van de serie. Op basis van de vrijgegeven cijfers van streamingdienst HBO Max, heeft de serie een kijkcijferstijging van 31 procent ervaren ten opzichte van de week ervoor. Dit toont aan dat Perry's overlijden heeft geleid tot een hernieuwde interesse in de serie.

Bekijk hier een trailer van 'Friends':

Friends in top 10 Netflix UK

Naast de stijging in kijkcijfers in de Verenigde Staten, ondervond ook het Verenigd Koninkrijk een soortgelijke stijging. In de week na Perry's overlijden belandde 'Friends' in de top 10 van de best bekeken series op Netflix in de UK. Het is duidelijk dat Perry's overlijden de interesse in 'Friends' heeft opgewekt bij het Britse publiek.

Het onderzoek naar de plotse dood van Matthew Perry is nog steeds aan de gang. Een gelekt autopsierapport suggereert dat zijn dood niet het gevolg was van een overdosis, zoals eerder gespeculeerd. Het gerucht gaat dat de acteur mogelijk gestorven is aan een hartaanval, maar dit is nog niet bevestigd. Het is duidelijk dat er nog veel vragen onbeantwoord zijn rondom Perry's overlijden.

Meer artikelen