Stilte in de bioscoopzalen: Dune: Part Two uitgesteld, Five Nights at Freddy's domineert

DDavid Meijer 6 november 2023 13:12

Het afgelopen weekend was opvallend rustig in de bioscoopzalen, mede door het uitstel van de wereldwijde release van Dune: Part Two naar 2024. Five Nights at Freddy's wist opnieuw de eerste plaats te behalen, maar met een aanzienlijk lagere score dan de week ervoor.

Five Nights at Freddy's blijft domineren

Ondanks het uitstel van 'Dune: Part Two' blijft 'Five Nights at Freddy's' de bioscoopzalen domineren. De horrorfilm wist afgelopen weekend ruim $19 miljoen op te halen in Noord-Amerika. Dit is een duidelijke dip in vergelijking met de $80 miljoen van de week ervoor, maar desondanks genoeg om de eerste plaats te behouden. Dit wijst op een sterke fanbase en blijvende interesse voor de film.

Het geplande wereldwijde bioscoopdebuut van 'Dune: Part Two' dit weekend viel in het water. De film is naar 2024 uitgesteld. Dit heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de opvallende stilte in de bioscoopzalen, zowel in Noord-Amerika als daarbuiten. Fans en filmliefhebbers zullen nog een paar jaar geduld moeten hebben om het vervolg te bekijken.

Biografische film 'Priscilla' valt op

Ondanks het gebrek aan een grote blockbuster, waren er enkele opvallende nieuwkomers in de bioscopen. Het gaat vooral om 'Priscilla', een biografische dramafilm over de jonge jaren van Priscilla Presley en haar tijd met Elvis. De film, geregisseerd door Sofia Coppola, wist in het tweede weekend $5,1 miljoen op te halen. Een opmerkelijk cijfer, gegeven het algemene dipje in de bioscoopopbrengsten.

Meer artikelen