'Sunflower' uit 'Spider-Man: Into The Spider-Verse' scoort historische dubbel-diamanten-status

DDavid Meijer 13 februari 2024 09:11

De hit 'Sunflower' uit de film Spider-Man: Into the Spider-Verse heeft een historische mijlpaal bereikt. De single van Post Malone en Swae Lee is de eerste die door de Recording Industry Association of America (RIAA) gecertificeerd is als 'dubbel-diamant'.

'Sunflower' scoorde groot na release

Het hitsucces van 'Sunflower' is onmiskenbaar. Na de release in 2018 maakte het nummer een stormachtige opmars in de hitlijsten. Met nominaties voor meerdere prijzen, waaronder twee Grammy's, was het duidelijk dat het nummer niet alleen een hit was bij het publiek, maar ook bij de muziekindustrie. De combinatie van Post Malone en Swae Lee bleek een gouden duo te zijn, met een nummer dat door miljoenen over de hele wereld werd omarmd.

'Sunflower' eerste 'Dubbel-Diamant'-single

Deze week bereikte 'Sunflower' een historische mijlpaal. De Recording Industry Association of America (RIAA) bevestigde dat het nummer de allereerste single is die de status 'Dubbel-Diamant' heeft gekregen. Dit betekent dat het nummer in de Verenigde Staten alleen al meer dan 20 miljoen keer is gestreamd of gedownload. De RIAA benadrukte dat Post Malone en Swae Lee met deze prestatie de lat voor creatieve samenwerkingen en aanstekelijke hits hebben verlegd.

Naast het succes van 'Sunflower', is er nog meer goed nieuws voor Spider-Man fans. De film Spider-Man: Across the Spider-Verse is genomineerd voor Beste Animatiefilm bij de aankomende Academy Awards. Het is een spannende tijd voor de makers en fans van de film, terwijl ze afwachten of de film in de prijzen zal vallen bij de prestigieuze awardshow.

Afbeelding: 'Spider-Man: Into the Spider-Verse', TMDB

Meer artikelen