Taika Waititi wil magie van originele 'Star Wars'-trilogie recreëren

RRoos Verhoeven 30 november 2023 07:32

De bekende Hollywood-regisseur Taika Waititi heeft aangegeven dat zijn doel voor zijn aankomende Star Wars-film is om de magie van de originele trilogie nieuw leven in te blazen. Fans reageren echter sceptisch op deze uitspraken.

Fans twijfelen aan Waititi's oprechtheid

De aankondiging van Waititi's plan om de magie van de originele Star Wars trilogie te recreëren heeft bij veel fans scepsis opgewekt. Zij uiten hun twijfels over de oprechtheid van de regisseur en noemen hem onder andere 'oneerlijk' en een 'bedrieger'. De aankondiging lijkt niet het enthousiasme te genereren waarop Waititi mogelijk had gehoopt.

Zorgen over de creatieve richting van de film

Naast de scepsis over Waititi's bedoelingen, zijn er ook fans die zich zorgen maken over de creatieve richting van de film. Zij vrezen dat de film te veel zal leunen op referenties naar eerdere Star Wars films, in plaats van een uniek en origineel verhaal te vertellen. Dit zou volgens hen kunnen leiden tot een film die meer aanvoelt als een herhaling dan een nieuwe toevoeging aan de franchise.

Ondanks de overwegend negatieve reacties, zijn er ook fans die Waititi het voordeel van de twijfel willen geven. Zij wijzen op zijn eerdere werk, zoals de film 'Thor: Ragnarok' en zijn bijdrage aan de serie 'The Mandalorian', als bewijs dat hij in staat is om een succesvolle Star Wars film te maken. Deze fans roepen op tot geduld en het geven van een kans aan Waititi.

Afbeelding: 'Star Wars', TMDB

Meer artikelen