Taika Waititi zal Thor 5 niet regisseren: Marvel zoekt nieuwe directeur

RRoos Verhoeven 14 november 2023 17:25

Taika Waititi, bekend van zijn regie in de succesvolle 'Thor: Ragnarok' en 'Thor: Love and Thunder', heeft aangekondigd dat hij niet betrokken zal zijn bij een mogelijk vijfde 'Thor'-film. Hij wil zich concentreren op andere projecten, waaronder een verfilming van 'Klara and the Sun' en een Star Wars film.

Waititi niet betrokken bij Thor 5

Taika Waititi heeft een duidelijke boodschap voor Marvel fans: hij zal niet de regisseur zijn van een eventuele vijfde 'Thor'-film. Tijdens een recent interview, terwijl hij zijn nieuwe sportcomedy 'Next Goal Wins' promootte, zei de Oscarwinnaar dat hij niet betrokken zal zijn bij 'Thor 5', als die in de komende zes jaar zou plaatsvinden. Hoewel er momenteel geen vijfde 'Thor'-film op de planning van Marvel staat, is de deur voor het personage in het MCU nog altijd open.

Andere projecten van Waititi

Het is geen geheim dat Waititi een drukke man is. Buiten het Marvel Universum heeft hij een aantal projecten lopen. Een daarvan is een Star Wars film, waarvoor hij momenteel het script schrijft. Daarnaast wil hij ook 'The Incal', een graphic novel van Alejandro Jodorowsky, verfilmen. Maar het project dat waarschijnlijk als eerst aan de beurt komt, is 'Klara and the Sun', een roman van Kazuo Ishiguro. 'Klara' gaat over een robot die is geprogrammeerd om eenzaamheid en liefdesverdriet bij tieners te voorkomen.

Mocht Marvel besluiten een andere regisseur in te huren voor 'Thor 5', dan zal Waititi daar geen hard gevoelens over hebben. Hij beschreef hun relatie als een open relatie, waarin beiden vrij zijn om met anderen te werken. Hij voegde er aan toe dat hij nog steeds graag met Marvel zou werken mocht de kans zich voordoen. Hij ziet het niet als verraad als Marvel een andere regisseur zou aannemen voor 'Thor 5'.

Onzekere terugkeer van Hemsworth

Ondanks dat Waititi heeft uitgesloten om terug te keren als regisseur, blijft de vraag: zal Chris Hemsworth terugkeren als Thor in een vijfde film? De acteur houdt zich op de vlakte. Hij heeft in het verleden gezegd dat hij openstaat voor een terugkeer, maar alleen als het verhaal onvoorspelbaar is. Hij wil niet het risico lopen dat Marvel fans hun ogen beginnen te rollen bij het zien van zijn karakter.

De laatste film in de Thor-reeks, 'Thor: Love and Thunder', zorgde voor verdeeldheid onder de Marvel fans. Sommigen waren afgeschrikt door de goofy humor van de film. Hemsworth zelf gaf in een interview toe dat de crew misschien iets te veel plezier heeft gehad tijdens het maken van de film, waardoor het uiteindelijk te gek werd.

Afbeelding: 'Thor: Love and Thunder', TMDb

Meer artikelen