Taylor Swift met 'The Eras Tour' binnenkort te streamen op Disney+

DDavid Meijer 12 februari 2024 16:45

Taylor Swift heeft de rechten van haar concertfilm 'The Eras Tour' aan Disney+ verkocht, ondanks sterke aanbiedingen van andere distributeurs zoals Netflix en Universal. De film zal op 15 maart beschikbaar zijn op het Disney+-platform.

Swift verkoopt rechten aan Disney+

De populaire zangeres Taylor Swift heeft de rechten van haar uiterst succesvolle film 'The Eras Tour' verkocht aan de entertainmentgigant Disney+. Dit gebeurde ondanks sterke aanbiedingen van andere distributeurs, waaronder de streaminggrootmachten Netflix en Universal. De beslissing lijkt een slimme zet van Swift, gezien de groeiende populariteit en het bereik van Disney+.

Film beschikbaar op Disney+ vanaf 15 maart

Swift's concertfilm, die wereldwijd meer dan $261 miljoen heeft opgebracht in bioscopen, zal binnenkort beschikbaar zijn voor alle Disney+ abonnees. Deze film, die een kijkje biedt in de wereldwijde tour van de zangeres, zal vanaf 15 maart te zien zijn op het platform. Fans van Swift en muziekliefhebbers in het algemeen kunnen zich verheugen op deze exclusieve release.

Voor de rechten van 'The Eras Tour' betaalde Disney+ maar liefst meer dan $75 miljoen aan Taylor Swift. Met deze deal verzekert Disney+ zich van exclusieve content die zeker veel kijkers zal trekken. Het feit dat ze bereid waren zo'n aanzienlijk bedrag te betalen, laat zien hoe hoog het bedrijf de waarde van Swift en haar muziek inschat.

De versie die op Disney+ zal worden gestreamd, wordt 'Taylor Swift | The Eras Tour (Taylor's Version)' genoemd. Deze versie zal niet alleen de hits van Swift's tour bevatten, maar ook het populaire nummer 'Cardigan' van haar album 'Folklore' (2020), plus vier extra nog niet bekendgemaakte akoestische nummers. Dit geeft fans een extra reden om uit te kijken naar de release op het platform.

Film breekt alle records

De concertfilm van Taylor Swift, gebaseerd op haar internationale tour, werd in oktober 2023 wereldwijd uitgebracht en brak alle records. De film overtrof zelfs de opbrengsten van Michael Jackson's 'This Is It' uit 2009 en werd de hoogste bruto concertfilm in de geschiedenis. Met deze prestatie heeft Swift opnieuw bewezen een van de meest invloedrijke en succesvolle artiesten van haar generatie te zijn.

Afbeelding: 'TAYLOR SWIFT | THE ERAS TOUR', TMDB

Meer artikelen