Tegenvallende resultaten voor 'Aquaman: And The Lost Kingdom' tijdens kerstweekend

RRoos Verhoeven 25 december 2023 11:09

De sequel 'Aquaman: And The Lost Kingdom' heeft in het kerstweekend niet de verwachte opbrengsten behaald. De film blijft achter bij eerdere succesvolle films als 'Spider-Man: No Way Home' en 'Avatar: The Way of Water'.

Tegenvallende opbrengsten voor Aquaman

Het was een teleurstellend kerstweekend voor Warner Bros. met hun sequel Aquaman: And The Lost Kingdom. De film die met hoge verwachtingen werd gelanceerd bracht slechts 28,1 miljoen dollar op in de eerste drie dagen en 40 miljoen dollar tijdens de eerste vier dagen. Dit is aanzienlijk minder dan de opbrengsten van eerdere superheldenfilms in dezelfde periode, zoals Spider-Man: No Way Home en Avatar: The Way of Water.

Publieksbeoordelingen vallen tegen

Aquaman: And The Lost Kingdom lijkt niet in de smaak te vallen bij het brede publiek. Uit cijfers blijkt dat het vooral mannelijke kijkers zijn die de film bezoeken en bijna de helft daarvan kiest voor een premium kijkervaring (zoals IMAX). Het publiek lijkt echter niet overdonderd door de film en geeft deze gemiddeld gezien een 'B' CinemaScore, aanzienlijk lager dan de 'A-' die de originele Aquaman kreeg.

Het kerstweekend was niet alleen teleurstellend voor Aquaman: And The Lost Kingdom. Ook andere films zoals 'Wonka', 'Migration', 'Anyone But You', 'Salaar', 'The Iron Claw', 'The Boy and the Heron', 'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes', 'Godzilla Minus One' en 'Dunki' haalden wisselende opbrengsten. Met name 'Wonka' en 'Migration' zagen hun inkomsten aanzienlijk dalen in vergelijking met eerdere weken.

Afbeelding: 'Aquaman and the Lost Kingdom', TMDB

Meer artikelen