Telecomgigant Verizon wil in Amerika streamingbundel met Netflix en (HBO) Max aanbieden

KKees van den Berg 10 november 2023 15:32

Telecomgigant Verizon plant een bundel van streamingdiensten aan te bieden voor $10 per maand. Deze bundel zou de advertentie-ondersteunde tiers van zowel Netflix als Warner Bros. Discovery's Max omvatten.

Verizon plant voordelige streamingbundel

Verizon is van plan om een voordelige bundel van streamingdiensten aan te bieden. De bundel zou de advertentie-ondersteunde tiers van zowel Netflix als Max, de dienst van Warner Bros. Discovery, omvatten. Deze stap is ongebruikelijk omdat het zeldzaam is dat twee rivaliserende streamingdiensten akkoord gaan met een bundel. Echter, via distributeurs zoals Verizon, Comcast, Apple en Amazon kunnen dergelijke bundels klanten aantrekken voor beide streamingdiensten en het aantal mensen dat hun abonnement opzegt verminderen.

Voordelen van bundels

Eén van de voordelen van bundels is dat ze meer klanten kunnen aantrekken voor zowel Netflix als Max en het aantal mensen dat hun abonnementen opzegt, kan verminderen. Eerder deze week verklaarde Sowmyanarayan Sampath, de CEO van Verizon Consumer Group, dat de Plus Play-marktplaats - de hub die contentabonnementen voor Verizon-klanten centraliseert - zeer succesvol is gebleken bij het verminderen van het aantal opzeggingen. Volgens hem ligt het percentage klantverlies 60-70% lager dan gemiddeld, wat hij omschrijft als 'een schot in de roos bij klanten en geweldig voor onze contentpartners'.

Nieuwe bundel omvat advertentie-ondersteunde tier

Verizon heeft in het verleden al Netflix in zijn bundelpakketten opgenomen, maar die pakketten omvatten niet de advertentie-ondersteunde tier van $6.99 die Netflix vorig jaar lanceerde. Met de nieuwe bundel zou deze optie wel beschikbaar zijn. Hierdoor zou Netflix in feite gratis zijn voor Verizon-klanten die al betalen voor de advertentie-ondersteunde tier van Max, die $9.99 kost.

Er zijn nog een aantal onbeantwoorde vragen rondom de aangekondigde bundel. Het is op dit moment nog onduidelijk wanneer de nieuwe gebundelde dienst wordt gelanceerd. Ook de precieze regeling betreffende de opbrengstverdeling tussen Netflix, Warner Bros. Discovery en Verizon is nog niet bekend.

Meer artikelen