Teleurgesteld kijkers bij nieuwe Netflix-serie 'Alexander: The Making of a God'

DDavid Meijer 5 februari 2024 15:16

De recent gelanceerde historische Netflix-serie 'Alexander: The Making of a God' heeft te maken met een storm van kritiek. Kijkers zijn niet te spreken over het docuverhaal van Alexander de Grote, met name de suggestie van Netflix dat de militaire leider homoseksueel was.

Alexander: The Making of a God valt tegen

Netflix lijkt de plank volledig mis te slaan met zijn nieuwste productie, 'Alexander: The Making of a God'. Ondanks de interesse van enkele kijkers, heeft de meerderheid van de abonnees hun ongenoegen geuit over het historische docuverhaal dat het leven van Alexander de Grote in beeld brengt. De negatieve reacties blijven binnenstromen.

Lage beoordelingsscore op Rotten Tomatoes

Het is duidelijk dat 'Alexander: The Making of a God' de verwachtingen niet heeft waargemaakt. Op Rotten Tomatoes, een bekende website voor film- en tv-beoordelingen, hebben teleurgestelde kijkers de serie bestraft met een lage score van 25%. Met name een scène uit de eerste aflevering waarin Alexander met een andere man kust - en dus de suggestie dat de militaire leider homoseksueel was - heeft tot veel verontwaardiging geleid.

'Alexander: The Making of a God' is een docudrama dat interviews en nagespeelde scènes combineert. De serie probeert het leven van Alexander de Grote tijdens zijn verovering van het Perzische Rijk in kaart te brengen. Hoewel de nagespeelde scènes in de eerste beelden indrukwekkend lijken, heeft dit de kijkers niet kunnen behagen.

Meer artikelen