Teleurstelling Natalie Portman in 'Thor' leidde tot jarenlange afwezigheid uit het MCU

RRoos Verhoeven 11 januari 2024 16:28

Natalie Portman, bekend van haar rol als Jane Foster in de Thor-films, was zo ontgoocheld door een verandering in de richting van de film dat ze jarenlang uit het Marvel Cinematic Universe (MCU) bleef. Ze kwam echter terug in het vierde deel, Thor: Love and Thunder.

Jane Foster gespeeld door Portman in Thor

In de eerste twee Thor-films, namelijk 'Thor' en 'Thor: The Dark World', speelde Natalie Portman de rol van Jane Foster. Jane is een Amerikaanse astrofysicus die Thor ontdekt nadat hij naar de aarde is verbannen. Hun verhaal ontwikkelt zich uiteindelijk tot een romantische relatie. Deze rol bracht Portman dicht bij de kern van het Marvel Cinematic Universe en maakte haar tot een belangrijk personage in de Thor-verhaallijn.

Regisseurswissel zorgt voor onvrede

Portman was oorspronkelijk enthousiast om samen te werken met Patty Jenkins, de beoogde regisseur van 'Thor: The Dark World'. Jenkins, bekend van haar regie voor 'Wonder Woman', was echter vervangen door Alan Taylor vanwege creatieve meningsverschillen. Deze verandering was een bron van teleurstelling voor Portman en leidde tot negativiteit in haar relatie met de franchise.

Na 'The Dark World' werd het personage van Jane Foster uit de latere MCU-vervolgen geschreven. Ze wordt kort genoemd in 'Avengers: Age of Ultron', die twee jaar na 'The Dark World' werd uitgebracht. Tijdens een feestscène bespreken Thor en Tony Stark (Iron Man) waarom hun partners nergens te bekennen zijn, waarmee Jane's afwezigheid wordt benadrukt.

Portmans terugkeer als vrouwelijke Thor

Ondanks haar eerdere teleurstellingen keerde Natalie Portman toch terug naar het Marvel Cinematic Universe. In 'Thor: Love and Thunder' neemt ze een grotere rol op zich, namelijk die van de vrouwelijke Thor. Portman besloot terug te keren na een ontmoeting met Taika Waititi, de regisseur van de film. Deze ontwikkeling markeert een nieuw hoofdstuk in haar MCU-reis en haar relatie met de Thor-verhaallijn.

Meer artikelen