Terminator komt naar Netflix als animatieserie: dit weten we tot nu toe

KKees van den Berg 14 november 2023 10:13

Fans van de Terminator-franchise zullen binnenkort kunnen genieten van een nieuwe animatieserie op Netflix, getiteld 'Terminator: The Anime Series'. Deze serie wordt geproduceerd door de Japanse animatiestudio Production IG, bekend van de populaire anime 'Ghost in the Shell'.

Anime-studio achter nieuwe Terminator-serie

De nieuwe show is aangekondigd onder de werktitel 'Terminator: The Anime Series'. Deze serie wordt geproduceerd door Production IG, de Japanse animatiestudio die verantwoordelijk is voor de populaire anime-serie 'Ghost in the Shell'. De teaser van Netflix voor de nieuwe geanimeerde Terminator-serie begint met een opvallende waarschuwing: 'Op 30 augustus 1997 verandert alles'.

De betekenis van 30 augustus 1997

Fans van de populaire franchise weten al wat er gebeurde op 30 augustus 1997: op die dag werd een AI-netwerk genaamd Skynet zelfbewust en begon het een totale oorlog tegen de mensheid. Deze datum markeert de opstand van Skynet en wordt ook in de aankondiging en op Twitter genoemd.

De eerste Terminator-film uit 1984 vertelde het verhaal van een cyborg, gespeeld door Arnold Schwarzenegger, die terug in de tijd werd gestuurd met de missie om Sarah Connor, vertolkt door Linda Hamilton, te doden. Connor zou de moeder worden van een jongen die later de mensheid zou redden van de opkomst van de machines.

In de tweede film, 'Terminator 2: Judgement Day', worden Sarah Connor en haar zoon John, gespeeld door Edward Furlong, opnieuw gestalkt door een Skynet-machine die de opdracht heeft gekregen om de jongen te doden voordat hij kan uitgroeien tot de man die de wereld redt. De weerstand stuurt ook een eigen herprogrammeerde AI om Sarah en John te beschermen tegen de moordlustige Skynet-thug.

De uitgebreide Terminator-franchise

Hoewel de eerste twee films vaak worden gezien als de basis van de Terminator-franchise, zijn er in de loop der jaren nog veel meer films geproduceerd. De franchise omvat in totaal zes films, een televisieserie, romans, strips en videospellen. Maar de nieuwste Terminator van Netflix is het eerste geanimeerde project van de franchise.

Belangrijke rollen en onbekende releasedatum voor 'Terminator: The Anime Series'

Matt Tomlin is aangewezen als de showrunner, uitvoerend producent en schrijver voor de nieuwe 'Terminator: The Anime Series' op Netflix. Skydance wordt ook vermeld als uitvoerend producent van de show en Masashi Kudo (Bleach) is aangesteld als regisseur. Op dit moment is er nog geen officiële releasedatum bekend voor 'Terminator: The Anime Series', maar je kunt erop vertrouwen dat Netflix het publiek op de hoogte houdt. Blijf afgestemd voor meer details rondom de nieuwe show.

Afbeelding: 'Terminator: The Anime Series', TMDb

Meer artikelen