'Terminator Salvation': de flop en het onthulde alternatieve einde

DDavid Meijer 30 november 2023 08:49

Regisseur McG spreekt zich uit over de teleurstellende prestaties van 'Terminator Salvation' en het oorspronkelijke, veel duistere einde dat nooit het daglicht zag.

Financieel falen van 'Terminator Salvation'

'Terminator Salvation' werd in 2009 gelanceerd met grootse verwachtingen. De film werd gepland als start van een nieuwe trilogie die de onontkoombare oorlog tussen mens en machine zou belichten. Helaas kon de film worden beschouwd als een financiële mislukking met een opbrengst van $371 miljoen ten opzichte van een productiebudget van $200 miljoen. De plannen voor de vervolgen werden daarna opeens geschrapt.

Het debacle van 'Terminator Salvation' werd verder verergerd door het faillissement van productiestudio Halcyon Company. Na het faillissement werden de rechten van de franchise verkocht aan Annapurna Pictures. Deze studio besloot om een volledige reboot van de franchise te doen, zelfs tot het punt van het opnieuw betrekken van Arnold Schwarzenegger. Echter, het heruitgevonden verhaal dat de oude plot opnieuw kaauwde, wist het publiek niet te boeien.

Bekijk hier de trailer:

Het onthulde duistere alternatieve einde

Regisseur McG heeft recentelijk inzichten gedeeld over het oorspronkelijke einde van 'Terminator Salvation', dat volgens hem 'vele malen duisterder' was dan het uiteindelijke theatrale einde in de film. Terwijl hij de exacte details nog niet kon delen, merkte hij op dat er online enthousiasme is om deze alternatieve versie te zien wat hem dan toch het gevoel geeft dat hij ondanks de tegenslagen iets goeds heeft gedaan.

Afbeelding: 'Terminator Salvation', TMDB

Meer artikelen