Terugblik 2023: 'Passages' de film die zowel lichaam als geest raakt

RRoos Verhoeven 27 december 2023 11:03

De film 'Passages' met Franz Rogowski in de hoofdrol is wat ons betreft een van de meest memorabele films van 2023. De film dwingt het publiek om na te denken over hun fysieke aanwezigheid in de wereld.

'Passages' maakte indruk door zijn unieke, risicovolle aanpak en de levendige performances van de acteurs. De film is niet alleen boeiend maar zorgt ook voor reflectie bij het publiek over hun fysieke aanwezigheid in de wereld. De film is niet alleen intrigerend vanwege zijn sterke narrative en acteerprestaties, maar ook omdat het de kijkers dwingt te reflecteren op hun fysieke aanwezigheid in de wereld.

Een frisse, gewaagde film met levendige performances

'Passages' komt niet vaak terug in de jaaroverzichten van andere sites, maar is toch echt een frisse, gewaagde film met levendige performances. Franz Rogowski speelt een polymorfe perverse filmmaker die een gepassioneerde affaire begint met een vrouwelijke schooljuf tot verrassing van zijn echtgenoot.

Een debat over seks in de cinema

De seksscènes in 'Passages' leidden tot een debat over de plaats van seks in cinema. Hoewel sommigen zich afvragen of we echt alles moeten zien, kan worden beargumenteerd dat het belangrijk is voor kunst om dingen te laten zien die niet strikt noodzakelijk zijn. In het geval van 'Passages' waren deze scènes essentieel, niet alleen om te begrijpen waarom de andere personages zich niet kunnen losmaken van Rogowski's narcistische rokkenjager, maar ook om de manier waarop je eigen lichaam zich verhoudt tot dit alles.

Wat ons betreft is 'Passages' een van de meest onderbelichte films van 2023. Mocht je de film nog niet gezien hebben, dan raden wij je aan deze zeker eens te bekijken. De film is in Nederland op dit moment op Mubi te zien.

Afbeelding: 'Passages', TMDB

Meer artikelen