'Thanksgiving 2' officieel aangekondigd

KKees van den Berg 2 december 2023 16:28

Na het succes van de horrorfilm 'Thanksgiving' heeft Sony besloten om een vervolg te maken. 'Thanksgiving 2' is nu officieel in de maak met de scriptfase volop aan de gang.

Aankondiging sequel voor 'Thanksgiving'

De horrorfilm 'Thanksgiving' (2023) heeft het zo goed gedaan in de bioscopen dat Sony heeft besloten om een vervolg te maken. De productie van 'Thanksgiving 2' is nu officieel aangekondigd. De eerste film was een slasher, een subgenre van horror gekenmerkt door een gewelddadige moordenaar, en het lijkt erop dat het vervolg deze trend zal voortzetten.

Scriptfase en opnames voor 'Thanksgiving 2'

In een bericht op Instagram maakte de regisseur van de film bekend dat 'John Carver weer zal doden!'. Hij bedankte iedereen die de originele horrorfilm had gesteund en liet weten dat er nu een jaar de tijd wordt genomen om het script voor het vervolg goed te krijgen. Daarna beginnen de opnames voor 'Thanksgiving 2'.

https://www.instagram.com/reel/C0SM5G9yx6N/

Financieel succes van 'Thanksgiving'

'Thanksgiving' verscheen eerder deze maand op het witte doek en bracht 10 miljoen dollar op tijdens het eerste weekend in de VS (cijfers van Nederland zijn op dit moment voor ons onbekend). Wereldwijd was de film goed voor 30 miljoen dollar terwijl de productiekosten voor Sony slechts 15 miljoen dollar waren. Het financiële succes van de film vormde ongetwijfeld een grote motivatie voor het maken van een vervolg.

'Thanksgiving 2' zal naar verwachting in 2025 in de bioscoop verschijnen. Een specifieke releasedatum is echter nog niet bekendgemaakt. Horrorfans zullen dus nog even geduld moeten hebben voordat ze het vervolg op het grote scherm kunnen zien.

Afbeelding: 'Thanksgiving', TMDB

Meer artikelen