'The Brothers Sun' seizoen 2: krijgt de Netflix-serie groen licht?

KKees van den Berg 14 januari 2024 11:45

De nieuwe actiedramaserie van Michelle Yeoh, The Brothers Sun, wacht op groen licht voor een tweede seizoen. De serie, die in januari 2024 werd gelanceerd, kreeg veel lof van critici. Maar wordt de Netflix-serie verlengd of gecanceld?

Een sterke start voor The Brothers Sun

The Brothers Sun, met Oscarwinnares Michelle Yeoh in de hoofdrol, maakte in januari 2024 een sterke start. De serie werd in vier maanden tijd opgenomen. Critici waren enthousiast, wat leidde tot een score van 85% op RottenTomatoes en een Certified Fresh rating. Ook het publiek was onder de indruk, wat resulteerde in een score van 93% op RT en 7.7/10 op IMDb.

Vernieuwing voor seizoen 2 nog onzeker

Hoewel de serie geliefd is bij critici en publiek, is er nog geen officiële aankondiging voor een tweede seizoen. Of Netflix de serie vernieuwt, hangt af van verschillende factoren, waaronder de prestaties op Netflix's eigen interne meetgegevens. Deze worden vervolgens vergeleken met de kosten van een tweede seizoen. Hoewel de prestaties tot nu toe niet bijzonder sterk zijn, is er nog meer data nodig om definitief te kunnen zeggen of de serie wordt verlengd.

Gemengde prestaties van The Brothers Sun

Volgens data van Netflix's Top 10, uitgebracht elke dinsdag, kwam The Brothers Sun in de eerste week op de vijfde plaats in de Top 10, met 30,2 miljoen bekeken uren. Echter, vergeleken met andere series die op donderdag werden uitgebracht, staat The Brothers Sun aan de onderkant van de lijst, met meer kijkers dan Survival of the Thickest en Unstable, maar minder dan Obliterated en My Life with the Walter Boys.

Aan het eind van aflevering 8, getiteld 'Protect the Family', waren de zaken in de familie Sun geëscaleerd. Charles had het bevel gekregen zijn jongere broer te doden, maar hij koos ervoor om bij zijn moeder en Bruce te blijven. Na een schietpartij confronteerde Bruce Big Sun, die hem de mogelijkheid gaf om zijn familie te verraden en zich bij de familiebende aan te sluiten. Hij koos echter ook voor zijn broer en schoot Big Sun neer, maar schoot hem niet dood. Het tweede seizoen zal waarschijnlijk volgen hoe Eileen de leiding over de familiezaak overneemt.

Afbeelding: 'The Brothers Sun', TMDB

Meer artikelen