'The Croods' blijft scoren: oud maar goud in Netflix top 10

RRoos Verhoeven 23 januari 2024 08:25

De animatiefilm The Croods (2013) scoort al acht weken op rij hoog in de Netflix top 10. Ondanks dat de film al tien jaar oud is, blijft hij een hit bij zowel kinderen als volwassenen.

Oude film, nieuwe hit

Het is opmerkelijk hoe The Croods, een animatiefilm van alweer tien jaar oud, nog steeds zo hoog scoort op Netflix. In de week van 8-14 januari alleen al, werd de film door maar liefst 3,8 miljoen abonnees bekeken. Dit bewijst eens te meer dat leeftijd geen rol speelt als het gaat om kwaliteit.

Voor alle leeftijden

De populariteit van The Croods is wellicht te danken aan zijn brede publiek. De film is namelijk zowel geschikt voor kinderen als volwassenen. The Croods volgt de avonturen van de allereerste prehistorische familie, met de stemmen van topacteurs zoals Emma Stone, Nicolas Cage, Ryan Reynolds en Catherine Keener.

Het is geen verrassing dat The Croods zo goed scoort bij het publiek. De film heeft altijd al goede recensies ontvangen, getuige de IMDb-waardering van 7.2 en de Rotten Tomatoes publieksscore van 77%. Bovendien was The Croods genomineerd voor een Oscar in de categorie 'beste animatiefilm van het jaar', hoewel de film uiteindelijk niet kon winnen van de grote winnaar Frozen.

Afbeelding: 'The Croods', TMDB

Meer artikelen