'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes': acteurs, de trailer en de bioscooprelease

KKees van den Berg 13 november 2023 13:48

Bijna een decennium na de laatste film van de wereldwijde sensatie 'The Hunger Games', is het prequel 'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes' klaar om de bioscopen te veroveren. Dit is wat je moet weten over de release datum, de cast en de trailer van de film.

De prequel van 'The Hunger Games'

Na bijna tien jaar sinds de laatste film van de wereldwijde sensatie 'The Hunger Games', komt er nu een prequel getiteld 'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes'. Deze film vertelt het verhaal van de oorsprong van toekomstige President Coriolanus Snow, terwijl hij District 12-tribuut Lucy Gray Baird mentort in de 10de jaarlijkse Hunger Games. De verwachtingen zijn hooggespannen en de fans kijken reikhalzend uit naar november, wanneer de film in de bioscopen zal verschijnen.

Live IMAX-fanevenement en landelijke bioscooprelease

Op 13 november kunnen fans van 'The Hunger Games' zich verheugen op een speciaal evenement. In geselecteerde theaters zal er een live IMAX-fanevenement plaatsvinden voor 'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes'. Steden met deze speciale screening zijn onder andere Boston, Chicago, Dallas, Houston, New York, Philadelphia, Phoenix, Salt Lake City, San Francisco en Seattle. Vervolgens zal de film vanaf 17 november landelijk te zien zijn in de bioscopen.

De cast van 'The Ballad of Songbirds & Snakes'

De film 'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes' is een prequel op de 'Hunger Games'-franchise en speelt zich af decennia voordat Jennifer Lawrence's Katniss Everdeen wordt geboren. Enkele van de personages die we zullen ontmoeten, zijn een veel jongere Coriolanus Snow, gespeeld door Tom Blyth, en Lucy Gray Baird, gespeeld door Rachel Zegler. Dit voegt een extra laag van interesse toe voor de fans.

Om de hype nog verder op te voeren, werd de tweede trailer voor 'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes' op 20 september uitgebracht. Fans kunnen een voorproefje krijgen van wat ze kunnen verwachten van deze langverwachte prequel door de trailer te bekijken.

'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes' heeft al enkele beoordelingen ontvangen. USA TODAY beoordeelde de film met 3 uit 4 sterren. Op Rotten Tomatoes heeft de film momenteel een score van 65% op basis van 43 beoordelingen. Een publieksbeoordeling is er nog niet, maar de fans wachten in spanning op de officiële release.

Afbeelding: 'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes', TMDb

Meer artikelen